Приемно семейство с YFU


Не само учениците на обмен, но и семействата имат възможността чрез и по време на една година да изживее културата на приемното си дете. По този начин те се запознават по-интензивно и със своята собствена култура.

Най-добрият начин да се разбере как човек от чужда култура живее в непозната страна, е като се води подобен живот. Всяко семейство дава възможност на един ученик на обмен да стане пълноправен член в неговата общност. Така се поглежда към света от друга гледна точка - тази на неговото YFU семейство.

Но и семейството преживява интензивно културата на приемното си дете, с всички приятни и не дотолкова приятни моменти, които са неразделна част от интеграцията и ежедневието в нова културна среда. Те получават възможността да се запознаят с нов начин на мислене и да погледнат на навиците си по друг ъгъл.

Кого очакваме тази година?

Юлия на 16 години от Германия

Езици - немски, английски и малко френски


„Интересувам се от математика и физика, защото искам да стана учителка. Обичам да съм сред деца и сред животни. Тренирам хандбал, рисувам и чета книги. Със семейството ми излизаме сред природата и готвим заедно. Нямам търпение да се гмурна в българската култура, да споделя традиции ви и да ям сирене!“

Лорънс на 16 години от Германия

Езици - немски, английски и френски


„Вълнуват ме историята, политиката, изкуството и музиката. Обичам животните, запознанствата с нови хора, пътуванията до нови места. Свиря на бас китара, играя волейбол и футбол. Любимите ми неща, когато съм с приятели или със семейството ми са гледане на филми и готвене. Сигурен съм, че в България ме очакват много интересни неща и прекрасни хора!“