Австралия и Нова Зеландия – YFU Bulgaria
Най-добрият начин наистина да опознеш Австралия, отвъд кенгурута, коали и "the land down under", е да я преживееш от първа ръка. Участието в програмата за ученически обмен на YFU в Австралия е несравним опит, който няма как да натрупате като туристи.
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски (А2)
Заминаване: 9 юли 2020 г.
Връщане: 10 април 2021 г.
Цена за Semester+ програма: 18 950 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 14 февруари 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Австралия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Международен транспорт до и от Австралия
Учениците учат в местни държавни училища (в редки случаи училището може да е частно) в класа, в който следва да бъдат в България. От тях се очаква активно да участват в учебния процес. В зависимост от училището, предметите варират, но навсякъдесе изучават английски език, здравеопазване и физическо възпитание, граждански права, икономика и бизнес, география, история, езици, математика, наука, технологии, изкуства
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Австралия, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Австралия - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
Като ученик по Semester+ програмата в Австралия ще живееш за 9 месеца с местно семейство. Има възможност и за краткосрочни програми - свържи се с нас за повече информация.
Приемните семейства могат да се намират във всички райони - в големи градове, предградия, малки градчета и села. Учениците могат да изразят предпочитание към определен район, но настаняването им там не може категорично да бъде гарантирано.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно австралийско училище
• Учебни такси
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Австралия
Семинар в средата на годината в Австралия
Заключителен семинар в Австралия
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now