Austria – YFU Bulgaria
Големите планини, зелените долини, горите и езерата превръщат Австрия в топ дестинация за годината ви на обмен в Централна Европа. Имате възможност да живеете с приемното си семейство и да учите за един семестър или за една академична година в тази красива страна! Планинско катерене, ски, туризъм, колоездене и гребане са само част от дейностите, които YFU учениците могат да практикуват в Австрия.
Програма и цени
Свободни места: 2
Ученици между 14 и 17 години
Език: немски (А2)
Заминаване: 5 септември 2020 г.
Връщане: 4 юли 2021 г.
Цена за учебна година: 12 550 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Австрия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Международен транспорт до и от Австрия
Учениците посещават "Gymnasium" или "Mittelschule Neu" и са във фиксирани класове, което ознчава, ще всеки ден са със едни и същи съученици. Така лесно се намират приятели! Всеки клас има класен ръководител, също както в България, отговорен за програмата и за учениците. Учениците изучават много предмети - немски, математика, биология, изкуства, спорт. YFU Австрия може да се похвали с обръщане на индивидуално внимание, осигурявайки най-доброто преживяване за всеки ученик.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Австрия, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Австрия - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
В училищата в Австрия се говори немски език, но трябва да сте подготвени, че е възможно хората около вас да говорят различни диалекти, в зависимост от региона.
Повечето ученици са в семейства в покрайнините, рядко са настанени в най-големите градове. Приемните семействата очакват учениците на обмен да се включват активно в семейния живот.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в австрийско държавно училище
• Учебни такси (1000 щатски долара)
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Австрия
Семинар в средата на годината в Австрия
Заключителен семинар в Австрия
Адаптивен семинар в България
• YES-семинар (юли 2021 г.)
• Задължителна застраховка

Apply Now