Belgium Wallonia – YFU Bulgaria
Дом на седалището на Европейския съюз и НАТО, Белгия ви предлага възможност да се потопите в историята, културата и центъра на днешната глобална общност.
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 19 години
Език: френски език (B1) - Изисква се онлайн тест по френски за установяване на нивото на езика за всички ученици или представяне на DELF/TEF сертификат от учениците.

Заминаване за годишна програма: 17 август 2024 г.
Връщане от годишна програма: 5 юли 2025 г.
Цена за учебна година: 13 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2023 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2024 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2024 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Белгия (Валония) в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (175 евро на месец)
• Учебни разходи - учебници (300 евро), училищни излети, транспорт (40-180 евро на месец) и др.)
• Евентуални имунизации, изисквани от училище
• Допълнителни езикови курсове
С 99% грамотност на населението, в училищната система на Белгия няма компромиси. Образованието в Белгия е на едно от най-високите нива в Европа. В училищата в Белгия се изучават чужди езици (нидерландски, френски, немски, английски, испански, латински), математика, науки, история, география, философия, икономика и др.
За Коледа и Великден училищата имат двуседмични ваканции. Едноседмична почивка има в дните около празника на "Вси светии" (1 ноември). Лятната ваканция започва от 6 юли и продължава до 27 август.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Youth Empowerment Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Белгия (Валония), учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Белгия (Валония) - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за YFU учениците на обмен от цeлия свят, което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
Учениците на обмен могат да се включат в спортна или музикална дейност, клубове или отбори в населеното място, където ще живеят.
YFU Белгия (Валония) предлага ексурзии до Кьолн (по време на Коледния базар) и до Париж. Свържете се с нас за повече информация.
Учениците се настаняват както в по-малки населени места, така и в големи градове. Разстоянията в Белгия са малки, така че дори да бъдете настанени в малко населено място ще бъдете близо до по-голям град.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно белгийско училище
• Образование в Белгия
• Двупосочен самолетен билет за Белгия(Валония)
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Белгия
Семинар в средата на годината в Белгия
Реадаптивен семинар в Белгия
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now