Дания – YFU Bulgaria
Hygge е традиционна датска дума, която означава „създаване на уютна атмосфера и споделено преживяване на хубавите неща в живота заедно с добри хора“. Hygge вероятно е причината, поради която датчаните са най-щастливите хора в света!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски език (А2) или датски език (А2)
Заминаване: (очаква се точна дата скоро) 2021 г.
Връщане: (очаква се точна дата скоро) 2022 г.
Цена за учебна година: 12 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2020 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 30 февруари 2021 г.
Кандидати, покриващи самостоятелно всички разходи, могат да се включат в програмата до 15 март 2021 г.
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Дания в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Такса за разрешение за пребиваване (300 евро)
"Учене за живота" е философията в училищата в Дания. Това означава, че учениците винаги имат много активна демократична роля в уроците и много често задачите се поставят за съвместно решаване в групи. Учебният ден обикновено започва в 8 ч. и свършва в 16 ч. Много ученици носят лаптопа си в клас. След училище учениците обикновено излизат с приятели или подготвят домашните си. Датските ученици обикновено не носят униформи и облеклото е доста либерално. Като нов ученик, може да ти бъде назначен ментор, който да ти помага в началото, но трябва да имаш готовност да се включваш активно и да не чакаш съученици ти или учителите да ти казват какво да правиш.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Дания, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там, който се фокусира върху датската култура и език. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Дания - тридневен семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар. .
В Дания ще се радвате на широк набор от културни събития, фестивали и разбира се - каране на колело, което за датчаните е начин на живот.
Учениците се настаняват предимно в малки градове или селски райони в цялата страна. Обикновено учениците не се настаняват в големи градски центрове.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно датско училище
• Образование в Дания
• Двупосочен самолетен билет за Дания
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Дания
Семинар в средата на годината в Дания
Заключителен семинар в Дания
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now