Еквадор – YFU Bulgaria
Еквадор е пълен със завладяваща култура и история - от островите, където Дарвин е открил еволюцията, до древната цивилизация на инките. Открийте това богато наследство като ученик на обмен с YFU!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски (А2) или испански (А2)

Заминаване за годишна програма: 23 август 2023 г.
Връщане от годишна програма: 3 юли 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Заминаване за семестър: 23 август 2023 г.
Връщане от семестър: 31 януари 2024 г.
Цена за семестър: 13 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Еквадор в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (200 щатски долара на месец)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи - униформа (280 щатски долара), учебници и допълнителни избиреми занимания в училище (70 щатски долара), училищни излети, транспорт (80 щатски долара на месец) и др.
• Програмата в Еквадор предлага допълнителни екскурзии за учениците на обмен - пътуване до джунглата (такса 500 щатски долара), до вулканите (такса 600 щатски долара), до островите Галапагос (такса 1600 щатски долара) и екскурзия "пътят на слънцето" (такса 500 щатски долара). Повече информация можете да получите при запитване.
Учениците могат да бъдат настанени както в държавни, така и в частни или католически училища. Училищата в Еквадор имат строга политика по отношение на външния вид на учениците - не са разрешени пиърсинги, прически тип "раста", скъсани дрехи. Момчетата следва да поддържат косата си късо постригана.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Еквадор, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Еквадор - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
В Еквадор има толкова много за разглеждане! Сред полулация от 15 милиона, коренното население на Еквадор е запазило силна културна идентичност - известно е с изработката на красив текстил и керамика. Кито, столицата на страната, е обявена за световно културно наследство от ЮНЕСКО. Кито е един от най-добре запазените колониални градове в Латинска Америка, а островите Галапагос също влизат в ЮНЕСКО заради уникалната си дива природа.
Едно от най-грабващите неща в еквадорската култура е музиката от Андите - уникална комбинация от инструменти като cuñucas и bambos, и музикалната скала на Пасийо, която е много по-различна от тази, с която вероятно сте свикнали.
Като ученик на обмен в Еквадор можете да бъдете настанени в голямо приемно семейство - средно, членовете на едно семейство в Еквадор са пет! Както в много страни от Латинска Америка, семейните връзки в Еквадор са силни и роднините се събират често, за да празнуват заедно Коледа, Нова година, Карнавала и Светата седмица (Semana Santa). Ще се насладите много ястия от вкусната еквадорска кухня!
Семействата в Еквадор държат на чистотата, личната хигиена и подреждането на стаята от учениците.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно еквадорско училище
• Образование в Еквадор
• Учебни такси (1000 щатски долара)

• Двупосочен самолетен билет за Еквадор
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Еквадор
Семинар в средата на годината в Еквадор
Реадаптивен семинар в Еквадор
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now