Germany – YFU Bulgaria
Германия е спираща дъха и много красива - страна с уникална и богата история и разнообразна модерна култура. Германия е една от най-популярните дестинации в Европа за обучение в чужбина и предлага всеобхватна и вълнуваща година на обмен!
Програма и цени
Свободни места: 6
Ученици между 15 и 18 години
Език: немски език (А2) или английски език (А2)
Задължително е участниците в програмата да са ваксинирани срещу морбили.

Заминаване за годишна програма: 7-22 август 2022 г.
Връщане от годишна програма: 1 юли 2023 г.
Цена за учебна година: 13 900 лева

Заминаване за семестър: 7-22 август 2022 г.
Връщане от семестър: 6 януари 2023 г.
Цена за семестър: 10 900 лева

Заминаване за триместър: 7-22 август 2022 г.
Връщане от триместър: 26 ноември 2022 г.
Цена за триместър: 10 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2021 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2022 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2022 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Германия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (120 евро на месец)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
Като ученик в Германия можеш да учиш в гимназия или средно училище. Повечето ученици посещават гимназия (“Gymnasium” или “Gesamtschule”), където се подготвят за системата от университети в Германия. Някои ученици могат да бъдат записани в "Realschule".
Част от предметите в училище са - математика, наука, езици, социални науки, както и избирателни предмети - театър, музика, фотография, компютърни науки и други. Важно е да знаете, че не всички училища в Германия гарантират записване в съответния клас, както и предпоставяне на документ с оценки на края на годината - решението е на училището.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Youth Empowerment Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Германия, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Германия - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за YFU учениците на обмен от цeлия свят, което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
Извън училище повечето ученици в Германия се включват в клубове по спорт и образователни центрове. Учениците на обмен са насърчавани да се възползват от възможностите за допълнителни дейности.
Учениците обикновено се настаняват из цяла Германия,включително в малки градове (до 30 000 човека) или средни по размер градове (между 31 000 - 125 000 човека). По-рядко са в семейства в най-големите градове.
Чаровна немска традиция е посрещането на приятели и други членове на семейството за следобеден чай или кафе през уикенда. Това е перфектна възможност за опознаване на повече хора и усъвършенстване на езика.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно немско училище
• Образование в Германия
• Двупосочен самолетен билет за Германия
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Германия
Семинар в средата на годината в Германия
Реадаптивен семинар в Германия
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now