Germany – YFU Bulgaria
Германия е спираща дъха и много красива - страна с уникална и богата история и разнообразна модерна култура. Германия е една от най-популярните дестинации в Европа за обучение в чужбина и предлага всеобхватна и вълнуваща година на обмен!
Програма и цени
Свободни места: 10
Ученици между 14 и 17 години
Език: немски (А2) или английски (А2)
Заминаване: 9 август 2020 г.
Връщане: 3 юли 2021 г.
Цена за учебна година: 12 950 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Германия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Конкурс за стипендия PASCH (само за ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ – гр. Русе):
– Осигурена от YFU Германия и Гьоте Институт, покрива 50% от таксата за година на обмен в Германия
– Повече информация на: www.pasch-net.de/yfu-wettbewerb
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
Като ученик в Германия можеш да учиш в гимназия или средно училище. Повечето ученици посещават гимназия, където се подготвят за системата от университети в Германия. Има много фиксирани часове - математика, наука, езици, социални науки, както и избирателни предмети - театър, музика, фотография, компютърни науки и други.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Хамбург, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Германия - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
Извън училище повечето ученици в Германия се включват в клубове по спорт и образователни центрове. Учениците на обмен са насърчавани да се възползват от възможностите за допълнителни дейности.
Учениците обикновено се настаняват из цяла Германия, понякога в провинцията, в малки градове (до 30 000 човека) или средни по размер градове (между 31 000 - 125 000 човека). По-рядко са в семейства в най-големите градове. Чаровна немска традиция е посрещането на приятели и други членове на семейството за следобеден чай или кафе през уикенда. Това е перфектна възможност за опознаване на повече хора и усъвършенстване на езика.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно немско училище
• Двупосочен самолетен билет за Германия
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Германия
Семинар в средата на годината в Германия
Заключителен семинар в Германия
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now