Italy – YFU Bulgaria
Език. Изкуство. Архитектура. История. Религия. Храна. Мода. Точно както Рим не е бил построен за един ден, ще ви трябва доста повече от ден, за да опитате от всичко, което Италия предлага и да станете част от нейната уникална култура.
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски (А2), италиански (А2); (препоръчително е предварително изучаване на езика; ако ученикът не владее италиански изобщо, ще бъде включен в езиков курс при пристигането му в Италия)
Заминаване: 31 август 2020
Връщане: 21 юни 2021 г.
Цена за учебна година: 12 550 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Италия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Международен транспорт до и от Италия
Учениците в Италия избират един от четирите вида училище: Liceo Scientifico, Liceo Classico, Liceo Liguistico или Istituto Tecnico e Commerciale. Тези средни училища се фокусират върху предмети като наука, езици, бизнес. Във всички случаи се изучава италиански, математика, история и философия, физика, биология, история на изкуството, химия и спорт. Scientifico включва химия, физика, биология, както и компютърни науки, Classico включва изучаване на гръцки и латински, Linguistico - чужди езици, а Tecnico e Commerciale - икономика, право и счетоводство. Всеки ученик може да избере накъде да се насочи, като учебната програма се адаптира към езиковите възможности.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участиe в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Италия, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Италия - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
Има възможности за допълнително пътуване за всеки учебен срок, за което се заплаща допълнително. Повече информация за дестинациите и продължителността ще има при пристигане в Италия.
Приемните семейства могат да са из цяла Италия. Най-често учениците се настаняват в средни по размер градове, които имат добре уреден публичен транспорт. Учениците по-рядко са настанявани в семейства в градове като Рим или Милано. Много приемни семейства се намират на места като Лацио, Ломбардия, Сардиния, Сицилия, Тоскана. В тези области са градовете Милано, Рим, Болоня, Пиза, Катаня, но семействата могат да са в много по-малки градчета.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно италианско училище
• 10-дневен курс по италиански език при пристигане
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Италия
Семинар в средата на годината в Италия
Заключителен семинар в Италия
Адаптивен семинар в България
• YES-семинар (юли 2021 г.)
• Задължителна застраховка

Apply Now