Япония – YFU Bulgaria
Изток и запад. Традиции и иновации. Елате в родината на мангата, анимето, оригамито, кимоната и самураите - Япония, земя на контрасти!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски език (А2) и японски език (А1 - Breaktrough Beginner)
YFU Япония осигуряват езиково обучение по време на учебната година по метода "Кумон" чрез имейл комуникация с местен учител.

Програма Q1 - годишна и семестриална
Заминаване за годишна програма: март 2023 г.
Връщане от годишна програма: януари 2024 г.
Цена за една учебна година: 16 900 лева

Заминаване за семестър: март 2023 г. г.
Връщане от семестър: 1 август 2023 г.
Цена за семестър: 13 900 лева
ВАЖНО! Кандидатури се приемат до 29 октомври 2022 г.

Програма Q3 - семестриална
Заминаване за семестър: август 2023 г. г.
Връщане от семестър: януари 2024 г.
Цена за семестър: 13 900 лева
ВАЖНО! Кандидатури се приемат до 25 февруари 2023 г.

Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Япония в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, училищни излети и др.)
• Такси за виза
Един от начините да опознаеш японското ежедневия е чрез училището, където ще учите с японските си съученици различни предмети като световна история, математика, английски, съвременен японски език, японска класика, химия, физика, география, етика, политика и икономика, биология, музика, изобразително изкуство и физическо възпитание.
Трябва да имате предвид, че учениците на обмен биват записвани в 10ти или 11ти клас, няма възможност за записване в 12ти клас. Няма гаранция, че накрая на учебната година училището в Япония ще ви осигури документ, който да покрива стандартите, които се изискват за признаване на учебна година извън България.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Япония, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Япония - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Много извънкласни дейности са достъпни чрез училище, например бойни изкуства. Японците харесват както популярни спортове като бейзбол и сноуборд, така и традиционни спортове като борба и кендо.
Учениците в Япония могат да бъдат настанени в приемно семейство навсякъде в страната, включително и на островите Окинава, в селски или крайградски райони. Обикновено учениците не се настаняват в големи градски центрове, а в малки градове, където имат възможност да станат неразделна част от общността.
В случай, че правителствените регулации са още в сила по време на годината на обмен, учениците следва да се самоизолират за 14-дневен период при пристигането си в Япония. В таксата на програмата са включени разходи за настаняване в хотел, пътни разходи, храна, Wi-Fi. На учениците на обмен ще бъде предоставен карантинен план преди придтигането им в Япония.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно японско училище
• Образование в Япония
• Езиков курс по метода "Кумон"
• Двупосочен самолетен билет за Япония
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Япония
Семинар в средата на триместъра в Япония
Реадаптивен семинар в Япония
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now