Полша – YFU Bulgaria
Полша е била дом на светила като Коперник, Шопен и папа Йоан Павел II - сега е твой ред! Престоят ти в Полша ще бъде приключенски, образователен и пълен с възможности за нови приятелства.
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски (изучаван поне 3 години, ниво B1)
YFU Полша предлага онлайн курс по полски език заедно със CD с уроци по полски език (такса 50 евро)

Заминаване за годишна програма: 19 август 2023 г.
Връщане: 29 юни 2024 г.
Цена за учебна година: 12 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Полша в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (150 евро на месец)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници и училищни дейности - 50 евро, училищни излети, транспорт - 40 евро и др.)
• Такси за документи за пребиваване
Образованието играе огромна роля в полското общество. Историята показва, че полските учени са имали достъп до европейската литература още през 12 век, което прави Полша една от най-образованите европейски страни. Към момента Полша има близо 300 научноизследователски института с около 10 000 изследователи. Други статистически данни показват, че Полша има над 100 институции за висше образование и около 91 000 учени.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Youth Empowerment Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Полша, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Полша - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за YFU учениците на обмен от цeлия свят, което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
Повечето поляци обичат да посещават музикални събития, да ходят на кино и да участват в активности на открито като рафтинг, туризъм и разходки с лодка. Може да станеш част от футболен отбор - футболът е спорт номер едно в Полша.

YFU Полша предлага екскурзии до Краков и до местността Трисити (250 евро). Свържете се с нас за повече информация.
Учениците се настаняват и в по-големи, и в по-малки градове в Полша.
Когато влезете в полски дом, семейството ви може да ви посрещне със стар полски израз, който обяснява много точно полското гостоприемство: "Гост в дома, Бог в дома." Като член на полско семейство, ще имаш възможност да участваш в широк кръг от дейности, включително празнични традиции и обичаи, посещение на културни събития и прекарване на свободното време на открито. Също така ще можеш да се насладиш на вкусни ястия от полската кухня.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно полско училище
• Образование в Полша
• Двупосочен самолетен билет за Полша
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Полша
Семинар в средата на годината в Полша
Реадаптивен семинар в Полша
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now