Швейцария – YFU Bulgaria
След като видите спиращата дъха красота на Алпите, езерата и замъците на Швейцария, ще разберете защо швейцарската култура се върти около природата и заниманията навън. Изберете за YFU обмен една от най-екологично осъзнатите страни в света!
Програма и цени
Свободни места: 2
Ученици между 14 и 17 години
Език: немски език (А2) или английски език (А2)
На учениците, които не са учили немски преди заминаването, може да се наложи да посещават допълнителен езиков курс.

Заминаване: 14 август 2021 г.
Връщане: 3 юли 2022 г.
Цена за учебна година: 13 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2020 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 30 февруари 2021 г.
Кандидати, покриващи самостоятелно всички разходи, могат да се включат в програмата до 15 март 2021 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Швейцария в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/

YFU Швейцария предлага възможност за спонсориране на ученици от семейства с по-ниски доходи. За повече информация, свържете се с нас.
Допълнителни разходи
• Джобни пари (250 швейцарски франка месечно)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, фотокопирани материали, училищни излети и др.) - от 500 до 2000 швейцарски франка
• Лаптоп за училище - препоръчва се на учениците да си носят лаптоп при заминаване
• Възможност за участие в ски лагер - 400 швейцарски франка
Като ученик на обмен в Швейцария ще учиш в гимназия или колеж - това са средните училища, в които учениците се подготвят за университет. Всички училища в Швейцария поддържат много високо ниво и са предизвикателство, затова трябва да се подготвиш за много учене. Системата в Швейцария е сравнително децентрализирана, което означава, че програмата може да е различна в зависимост от това къде живееш. Някои училища предлагат различни извънкласни дейности, така че ще да имаш много възможности за нови преживявания.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар в България, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Швейцария, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През януари се провежда семинар, който включва четиридневен ски-лагер в Алпите. През годината на обмен учениците ще имат още един семинар в Швейцария - заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
Извън училище повечето ученици в Швейцария се включват в клубове по спорт и образователни центрове. Учениците на обмен са насърчавани да се възползват от възможностите за допълнителни дейности.
Повечето приемни семейства са в малките градове и села в близост до метрополитните градове. Традиция е всички да вечерят заедно. Това е отлична възможност да се обсъжда какво се е случило през деня и да се правят планове за уикенда или ваканциите.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно швейцарско училище
• Образование в Швейцария
• Двупосочен самолетен билет за Швейцария
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Швейцария
Семинар в средата на годината в Швейцария
Заключителен семинар в Швейцария
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now