Thailand – YFU Bulgaria
Добре дошли в Тайланд - "земята на свободните хора", както е преводът на името! С над 35 хил. златисти будистки храма, богата история, бели плажове с кристална вода, аромат на екзотични цветя и пловдове, невероятно вкусна кухня, тази топла страна определено предлага поле за откривателство! Кандидатствайте с YFU за година на обмен в Тайланд и бъдете сигурни, че в "страната на хилядите усмивки" ще срещате такива навсякъде!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски език (А2) или тайландски (не е задължително условие за участие в програмата)

Заминаване за годишна програма: 20 юни 2023 г.
Връщане от годишна програма: 19 април 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Заминаване за семестър: 20 юни 2023 г.
Връщане от годишна програма: 22 декември 2023 г.
Цена за учебна година: 13 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 януари 2023 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Тайланд в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (150 щатски долара на месец)
• Учебни разходи - учебници, училищни излети, транспорт (30 щатски долара на месец), униформа (ако е до 1500 тайландски бата се покрива от програмата, ако е над тази сума - от ученика), допълнителни учебни занимания (задължителни занимания, които имат такса от 40 щатски долара за една учебна година) и др.
• Възможност за едноседмичен обмен в различно от определеното приемно семейство - такса 100 щатски долара. Свържете се с нас за повече информация.
Учебната година в Тайланд започва през месец май - учениците, които пристигат през юни, ще се включат малко по-късно в учебния процес. Учениците на обмен се записват в класовете от 10 до 12, по преценка на училището. YFU Тайланд не може да гарантира, че учениците на обмен ще получат оценки и сертификати, които да съответстват на българската учебна система, но ще съдейства за получаване на документ за записване и посещение в училището.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Тайланд, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Тайланд - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Попитайте приемното си семейство и съучениците за това как можете да се включите в спортни и културни дейности. Тайланд е известен с големия брой живописни и красиви плажове, с масажите, с муай-тай тренировките и др.
Ще имате възможност да изживеете уникални моменти със своето тайландско семейство - можете да участвате в празнични приготовления, да посетите някои от многобройните фестивали и не на последно място - да опитате пъстрата тайландска кухня, в която морските дарове, плодовете и подправките имат главна роля. Уважението и искреното отношение към семейството са основни фактори за благоприятното ви прекарване в Кралство Тайланд.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно тайландско училище
• Образование в Тайланд
• Двупосочен самолетен билет за Тайланд
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Тайланд
Семинар в средата на годината в Тайланд
Реадаптивен семинар в Тайланд
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка
Apply Now