United Kingdom – YFU Bulgaria
Добре познаваш Биг Бен, Бъкингамския дворец, Уилям Шекспир, Бийтълс, Окото на Лондон, но знаеш ли, че в столицата на Великобритания са изградени първите в света зоологическа градина, магазин за горещ шоколад и подземно метро? А че Обединеното Кралство е най-големият архипелаг на континента със своите над 5100 острова, криещи вълнуваща северняшка природа? Можеш да посетиш много от тях в родината на футбола и дори да се качиш на най-краткия редовен полет в света, траещ само 2 минути! Как? Кандидатствай за едногодишен обмен с YFU!
Програма и цени
Свободни места: 3
Ученици между 16 и 19 години
Език: английски език (поне B1)

Заминаване за годишна програма: 11 август - 3 септември 2022 г.
Връщане от годишна програма: 3 - 25 юни 2023 г.
Цена за учебна година: 32 900 лева

Заминаване за семестър: 11 август - 3 септември 2022 г.
Връщане от семестър: 14 януари 2023 г.
Цена за семестър: 17 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2021 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2022 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2022 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU UK (InterStudies) в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи - учебници (50 британски паунда, ако няма възможност да се вземат на заем от училището), училищни излети, транспорт (100 британски паунда на месец) и др.
• Такси за виза и пребиваване.
• Допълнителна застраховка, която се изисква от здравните органи във Великобритания при пребиваване в страната за повече от 6 месеца
Средното и висше образование във Великобритания се ползват с отлична репутация благодарение на дългогодишните си академични традиции, модерните бази и иновативните методи на преподаване. В страната има много чуждестранни ученици и студенти и международни компании, което я прави изключително подходяща за развитието на един млад човек.
Учебната година в Англия започва на 1 септември и е характерна с голям брой ваканции. Предметите са както практически, така и по-академични.
4 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането във Великобритания, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там, както и в лагер за "добре дошли" в началото на програмата. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Футболът във Великобритания винаги е на ниво и е един от най-често практикуваните спортове, но можете да пробвате и други неща като кърлинг или крикет. Ако сте почитатели на историята, красивите замъци и природата, няма да останете разочаровани.
Приемните семейства във Великобритания и Ирландия са компенсирани финансово за дейността си. Възможно е ученикът на обмен да бъде настанен в семейство, което се състои само от един родител, в младо семейство (в което и двамата родители са под 25-годишна възраст) и във възрастно семейство (в което и двамата родители са над 65-годишна възраст). Също така има вероятност за настаняване в приемно семесйство, което иска да вземе двама ученици на обмен (от същият пол, но от различни страни).

ВАЖНО! Допълнителни опции в програмата:

*Ученикът на обмен може да избере да бъде настанен в Англия. Няма допълнителна такса, зависи от свободните места в региона.
*Ученикът на обмен може да избере настаняване на Южното крайбрежие на Великобитания. Няма допълнителна такса, зависи от свободните места в региона.
*Ученикът на обмен може да избере да бъде настанен в Шотландия. Няма допълнителна такса, зависи от свободните места в региона.
*Има опция за допълнителни желания и изисквания на ученика на обмен като например настаняване в семейство на непушачи, настаняване в семейство без домашни любимци, записване в отбор/клуб по специфичен спорт/дейност и др. Таксата е 500 британски паунда.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на семейството се заплаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно училище във Великобритания
• Образование във Великобритания
• Двупосочен самолетен билет за Великобритания
• 4 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар във Великобритания
Лагер за "добре дошли" във Великобритания
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка
Apply Now