United Kingdom – YFU Bulgaria
Добре познаваш Биг Бен, Бъкингамския дворец, Уилям Шекспир, Бийтълс, Окото на Лондон, но знаеш ли, че в столицата на Великобритания са изградени първите в света зоологическа градина, магазин за горещ шоколад и подземно метро? А че Обединеното Кралство е най-големият архипелаг на континента със своите над 5100 острова, криещи вълнуваща северняшка природа? Можеш да посетиш много от тях в родината на футбола и дори да се качиш на най-краткия редовен полет в света, траещ само 2 минути! Как? Кандидатствай за едногодишен обмен с YFU!
Програма и цени
Свободни места: 1 с партньорска организация InterStudies
Ученици между 16 и 18 години
Език: английски език (поне B2), възможно е да има нужда от входящ тест

Заминаване за годишна програма: 10-31 август 2023 г.
Връщане от годишна програма: 8 - 29 юни 2024 г.
Цена за учебна година: 39 900 лева

Заминаване за семестър: 10-31 август 2023 г.2023 г.
Връщане от семестър: 13 януари 2024 г.
Цена за семестър: 25 900 лева

Заминаване за триместър: 10-31 август 2023 г.2023 г.
Връщане от триместър: 16 декември 2023 г.
Цена за триместър: 23 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с InterStudies в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Прием на кандидати под 16-годишна възраст в програмата (на 14 и 15 години) - 1000 британски паунда
• Учебни разходи - учебници (50 британски паунда, ако няма възможност да се вземат на заем от училището), униформа (100 британски паунда, ако училището изисква), училищни излети, транспорт (100 британски паунда на месец) и др.
• Такси за виза и пребиваване (между 300 и 400 британски паунда)
• Допълнителна застраховка, която се изисква от здравните органи във Великобритания при пребиваване в страната за повече от 6 месеца (470 британски паунда за 2021 г.)
• Такса за избор на регион за настаняване във Великобритания (при желание на кандидата) - Шотландия (500 британски паунда, възможно е да има увеличение тази година), Англия (500 британски паунда, възможно е да има увеличение тази година), Южното крайбрежие (500 британски паунда, възможно е да има увеличение тази година) и опция за специфично настаняване (например настаняване в семейство, където не се пуши, в семейство без домашни любимци, възможност за участие в определена спортна дейност и други изисквания на кандидата - 1000 британски паунда)
Средното и висше образование във Великобритания се ползват с отлична репутация благодарение на дългогодишните си академични традиции, модерните бази и иновативните методи на преподаване. В страната има много чуждестранни ученици и студенти и международни компании, което я прави изключително подходяща за развитието на един млад човек.
Учебната година в Англия започва на 1 септември и е характерна с голям брой ваканции. Предметите са както практически, така и по-академични.
3 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането във Великобритания, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там, както и в лагер за "добре дошли" в началото на програмата. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Футболът във Великобритания винаги е на ниво и е един от най-често практикуваните спортове, но можете да пробвате и други неща като кърлинг или крикет. Ако сте почитатели на историята, красивите замъци и природата, няма да останете разочаровани.
Приемните семейства във Великобритания и Ирландия са компенсирани финансово за дейността си. Възможно е ученикът на обмен да бъде настанен в семейство, което се състои само от един родител, в младо семейство (в което и двамата родители са под 25-годишна възраст) и във възрастно семейство (в което и двамата родители са над 65-годишна възраст). Също така има вероятност за настаняване в приемно семейство, което иска да вземе двама ученици на обмен (от същият пол, но от различни страни).
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на семейството се заплаща)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно училище във Великобритания
• Образование във Великобритания
• Двупосочен самолетен билет за Великобритания
• 3 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар във Великобритания
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка
Apply Now