Уругвай – YFU Bulgaria
Уругвай е дом на живописна природа - плажове, дюни и големи лагуни. Освен с красиви пейзажи, Уругвай е известен с гостоприемството си - ще бъдете посрещнати топло и сърдечно и ще си намерите приятели за цял живот!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски език (А2) или испански език (А2)
YFU Уругвай предлага и препоръчва 40-часов интензивен курс по испански език за учениците, които нямат основни познания по езика - цената е 450 щатски долара.

Програма Q1
Заминаване за годишна програма: януари 2023 г.
Връщане от годишна програма: януари 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

ВАЖНО! Кандидатури за Q1 програмата се приемат до 30 октомври 2022 г.

Програма Q3
Заминаване за годишна програма: август 2023 г.
Връщане от годишна програма: юли 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Уругвай в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (180 долара на месец)
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Такса за виза и пребиваване
Уругвайците са посветени на образованието и имат феноменално висок процент на записване в училищата. В световен мащаб е признато, че образованието в Уругвай е с много високо качество и учителите са добре обучени. Подобно на много други образователни системи, училището в Уругвай е задължително за девет години. Около 30% от учениците на обмен биват записвани в частни училища.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Уругвай, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Уругвай - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
В Уругвай ще имате много възможности да се забавлявате и да участвате в голямо разнообразие от вълнуващи дейности с приятелите си като футбол, волейбол, баскетбол и плуване. Ако спортът не е за вас, можете да отидете на кино или на театър, да посетите увлекателни фестивали и дори да се отпуснете на релаксираща екскурзия до плажа. С интересни културни събития като „Фестивалът на танго културата“ и „Международният филмов фестивал в Уругвай“, ще имате възможност да се потопите в завладяващите традиции на тази южноамеиканска страна!
YFU Уругвай предлага допълнителни екскурзии до интересни и красиви места в страната и в близките държави: горещите извори в Салто, летен лагер в Ла Палома, екскурзия до водопадите Игуасу, посещение на Колония и Буенос Айрес (Аржентина), Кордоба (Аржентина) и др. Повече информация можете да получите при запитване.
Учениците се настаняват в семесйтва, които говорят испански. Ако сте при семейство, което е близо до границата с Бразилия, в него може да се говори и португалски. Учениците на обмен обикновено се настаняват в малки населени места (до 30 000 жители) или в средни населени места (31 000 до 125 000 жители). Малка част от учениците биват настанени в големите градове. Възможно е да делите стая с приемен брат или приемна сестра.
Бързо ще забележите, че уругвайските семейства живеят семпъл, подреден и неподправен живот. Както в повечето страни от Латинска Америка, семейните връзки са силни и членовете на семейството имат много близки отношения. Няма как да пропуснете да се насладите на вкусната уругвайска кухня, която ще ви предложи разнообразие от местни ястия за всяко време на деня.
В случай, че правителствените регулации са още в сила по време на годината на обмен, учениците следва да се самоизолират за 9-дневен период при пристигането си в Уругвай. В таксата на програмата са включени разходи за настаняване в комплекс заедно с YFU доброволци, пътни разходи, храна.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно уругвайско училище
• Образование в Уругвай
• Двупосочен самолетен билет за Уругвай
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Уругвай
Семинар в средата на годината в Уругвай
Реадаптивен семинар в Уругвай
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now