Уругвай – YFU Bulgaria
Уругвай е дом на живописна природа - плажове, дюни и големи лагуни. Освен с красиви пейзажи, Уругвай е известен с гостоприемството си - ще бъдете посрещнати топло и сърдечно и ще си намерите приятели за цял живот!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски език (А2) или испански език (А2)
YFU Уругвай организира 40-часов интензивен курс по испански език за учениците, които нямат основни познания по езика (вклювени са учебни материали и сертификат).

Заминаване за годишна програма: 10 август 2023 г.
Връщане от годишна програма: 2 юли 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Заминаване за семестър: 10 август 2023 г.
Връщане от семестър: 26 януари 2024 г.
Цена за семестър: 14 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Уругвай в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (180 щатски долара на месец)
• Учебни разходи - административна училищна такса са чуждестранни ученици (500 щатски долара за семестър и 1000 щатски долара за година), учебници (100 щатски долара), униформа (150 щатски долара), училищни излети, допълнителни занимания в училище (например клубове по изкуство и спорт - 100 щатски долара), транспорт и др.
• Такса за виза и пребиваване
• Такса за карантина за ковид-19 (ако се налага - 300 щатски долара) и за PCR- тестове (100 щатски долара)
Уругвайците са посветени на образованието и имат феноменално висок процент на записване в училищата. В световен мащаб е признато, че образованието в Уругвай е с много високо качество и учителите са добре обучени. Подобно на много други образователни системи, училището в Уругвай е задължително за девет години. Учениците на обмен биват записвани в обществени, частни или технически училища. Програмата не гарантира предоставянето на документи от училище, които отговарят на българска образователна система.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Уругвай, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Уругвай - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
В Уругвай ще имате много възможности да се забавлявате и да участвате в голямо разнообразие от вълнуващи дейности с приятелите си като футбол, волейбол, баскетбол и плуване. Ако спортът не е за вас, можете да отидете на кино или на театър, да посетите увлекателни фестивали и дори да се отпуснете на релаксираща екскурзия до плажа. С интересни културни събития като „Фестивалът на танго културата“ и „Международният филмов фестивал в Уругвай“, ще имате възможност да се потопите в завладяващите традиции на тази южноамеиканска страна!
Учениците се настаняват в семесйтва, които говорят испански. Ако сте при семейство, което е близо до границата с Бразилия, в него може да се говори и португалски. Учениците на обмен обикновено се настаняват в малки населени места (до 30 000 жители) или в средни населени места (31 000 до 125 000 жители). Малка част от учениците биват настанени в големите градове. Възможно е да делите стая с приемен брат или приемна сестра.
Бързо ще забележите, че уругвайските семейства живеят семпъл, подреден и неподправен живот. Както в повечето страни от Латинска Америка, семейните връзки са силни и членовете на семейството имат много близки отношения. Няма как да пропуснете да се насладите на вкусната уругвайска кухня, която ще ви предложи разнообразие от местни ястия за всяко време на деня.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно или частно уругвайско училище
• Образование в Уругвай
• Двупосочен самолетен билет за Уругвай
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Уругвай
Семинар в средата на годината в Уругвай
Реадаптивен семинар в Уругвай
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка