Are you ready to see the world up close? Do you have a spirit of adventure? Will you enjoy the challenge of adapting to new people in a new culture?
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: aнглийски А2/B1 (YFU България провежда задължителен ELTIS тест за установяване на нивото на одобрените)
Заминаване: 24 Юли 2020 г.
Връщане: 30 Юни 2021 г.
Цена за учебна година: 17 900 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 Март 2020 г. Кандидатури подадени след това ще бъдат разглеждани след консултация с YFU САЩ в зависимост от свободните места.
Стипендии
Допълнителни разходи
- Джобни пари
- Международен транспорт до и от САЩ
- ELTIS тест
- учебници и учебни разходи
- визови такси и SEVIS
В САЩ вместо фиксиран клас, учениците посещават всеки предмет с различни съученици, като в зависимост от интереса и нивото могат да избират различни предмети. Ето защо всеки учител има своя собствена класна стая, а учениците се движат между различните стаи. Има разнообразен избор на предмети - в зависимост от училището, може да изучавате предмети като фотография, курс по оцеляване сред природа или готвене.
Всички участници в програмата трябва да се включат в задължителен петдневен семинар, който обикновено се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящото преживяване и е включен в цената. При пристигане участват в семинар на място за ориентиране. По средата на учебната година има още един семинар, който се провежда в някой от големите градове. Той е вкючен в таксата по програмата и е отлична възможност за запознаване с други ученици на YFU от целия свят, както и за опознаване на американската история, култура и политика. Преди връщане вкъщи учениците имат още един двудневен "re-entry" семинар, който също е включен в таксата за програмата.
Дейностите извън училище играят много важна роля в живота на учениците. С огромен избор от клубове и спортове, повече от 80% от учениците прекарват голяма част от свободното си време отдадени на своето хоби. Тези дейности заздравяват и връзката с училището и поддържат силен "school spirit", освен това са отличен начин за създаване на нови контакти и приятелства.
Семейството има важна роля в ежедневието. Много американци се гордеят със своите корени и произход. Много често знаят с точност от каква националност са били техните предшественици. В много семейства има редовни църковни посещения. Учениците са насърчавани да взимат активно участие в социалния живот на семейството. Празниците в САЩ, като например Денят на благодарността, се празнуват в много широк семеен кръг. Събития, в които участват учениците - американски футбол или състезания по дебати - са от ключово значение за американците и често са съпроводени от присъствие на цялото семейство за подкрепа.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в американско училище
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в САЩ
Семинар в средата на годината в САЩ
Семинар Re-Entry в САЩ
Семинар след края на годината в България
• Задължителна застраховка

00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds