USA – YFU Bulgaria
Готови ли сте да видите света отблизо? Носите ли в себе си приключенски дух? Ще приемете ли предизвикателството да летите до друг континент, да се приспособите към нови хора в нова култура? Няма да съжалявате!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: aнглийски език B1 (ELTiS тест за установяване на нивото)

Заминаване за годишна програма: 29 юли 2024 г. (датата на пристигане е ориентировъчна и зависи от началото на учебната година във всеки щат - уточнява се допълнително)
Връщане от годишна програма: 29 юни 2025 г.(датата на връщане е ориентировъчна и зависи от края на учебната година във всеки щат - уточнява се допълнително)
Цена за учебна година: 23 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2024 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU USA в зависимост от свободните места.
Допълнителни разходи
• Джобни пари (300 щатски долара на месец)
• Учебници, административни учебни такси
• Спортна екипировка
• Такси за виза (J1) и допълнителна документация, свързана с пътуването до САЩ
• Екскурзии, организирани от партньорската организация
• Мобилен план за телефон
• Допълнителни езикови курсове

ВАЖНО: Можете да изберете регион (север, юг, изток, запад) или щат за настаняване (до 3 щата, избира се от Орегон, Колорадо, Тексас, Мичиган, Индиана, Флорида, Вирджиния, Южна Каролина, Аризона). Таксата за гарантирано настаняване е между 1000 и 2000 щатски долара. За по-конкретна информация и карта на регионите, от които се избира, моля свържете се с нас.
В САЩ вместо фиксиран клас, учениците посещават всеки предмет с различни съученици, като в зависимост от интереса и нивото могат да избират различни предмети. Ето защо всеки учител има своя собствена класна стая, а учениците се движат между различните стаи. Има разнообразен избор на предмети - в зависимост от училището, може да изучавате предмети като фотография, курс по оцеляване сред природа или готвене.
В САЩ училищната администрация решава в кой клас е удачно да бъде настанен чужденстранен ученик, така че имайте предвид, че класа може да не съвпадне с този, в който трябва да сте в България.
3 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в САЩ, около средата на септември, учениците ще участват в ориентировъчен семинар във Вашингтон (с включен културен туризъм в града). След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Дейностите извън училище играят много важна роля в живота на учениците в щатите. С огромен избор от клубове и спортове, повече от 80% от учениците прекарват голяма част от свободното си време отдадени на своето хоби. Тези дейности заздравяват връзката с училището и поддържат силен "училищен дух". Освен това са отличен начин за създаване на нови контакти и приятелства.
Семейството има важна роля в ежедневието. Много американци се гордеят със своите корени и произход. Много често знаят с точност от каква националност са били техните предшественици. Много семейства посещават редовно църковни служби. Учениците са насърчавани да взимат активно участие в социалния живот на семейството. Празниците в САЩ, като например Денят на благодарността, се празнуват в много широк семеен кръг. Събития, в които участват учениците - американски футбол или състезания по дебати - са от ключово значение за американците и често са съпроводени от присъствие на цялото семейство за подкрепа.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно американско училище
• Образование в САЩ
• Двупосочен самолетен билет за САЩ
• 3 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в САЩ
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now