Парагвай – YFU Bulgaria
Парагвай е пъстра нация, перфектното място за всеки, който обича заниманията на открито и иска да научи повече за историята. Годината на обмен в земята на "многото реки" със сигурност ще бъде преживяване, което няма да забравите!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски език (А2) или испански език (А2)
В програмата е включен курс по испански език (цена 250 щатски долара).

Заминаване за годишна програма: 9 юли 2022 г.
Връщане от годишна програма: 3 юни 2023 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2021 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2022 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2022 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Парагвай в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (180 щатски долара на месец)
• Учебни разходи - учебници, училищни излети, транспорт, униформа (50 щатски долара) и др.
• Такса за виза и пребиваване (280 щатски долара)
• Имунизации
Училището в Парагвай се състои от дванадесет години на обучение. Като ученик на обмен, ще бъдеш записан в еквивалента на гимназията (от 9 до 12 клас). Учебната година започва през февруари. Пристигащите през юли/август ученици ще започнат училище от втория семестър.
Учениците на обмен следва да участват активно в учебния процес и да бъдат добър пример за съучениците си. Училищата обикновено предоставят на учениците на обмен сертификат за присъствие, но YFU Парагвай няма как да гарантира издаването на документ с оценки, който да покрива изискванията на българската образователна система.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Парагвай, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Парагвай - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Най-популярният спорт в Парагвай е футболът. Други спортове, които могат да се практикуват достъпно са ръгби, волейбол, тенис и баскетбол. Ако обичате да прекарвате времето си на открито, очакват ви много пешеходни и еко пътеки, които водят до изобилие от водопади. Ако си падате повече по изкуствата и занаятите, пак няма да останете разочаровани. Парагвайските жени обичат да плетат дантели и да бродират и с удоволствие ще ви научат.
Предлага се допълнителна възможност за културен туризъм в Парагвай (400 щатски долара). Свържете се с нас за повече информация.
Докато сте на обмен в Парагвай, ще живеете с внимателно подбрано приемно семейство, което ще ви помогне да подобрите познанията си по испански и даже ще ви запознае с местния език - гуарани. Парагвай е единствената държава в Южна Америка, където местния език е официален, заедно с испанския. Не всички приемни семейства владеят английски език.
Приемното ви семейство ще ви покаже много парагвайски обичаи, включително невероятната им храна! Чипа, геврек, подобен на хляб със сирене, е любим всички местни. Друг фаворит е чаят от листа мате.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в местно парагвайско държавно или частно училище (600 щатски долара)
• Образование в Парагвай
• Двупосочен самолетен билет за Парагвай
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Парагвай
Семинар в средата на годината в Парагвай
Реадаптивен семинар в Парагвай
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now