Доброволци – YFU Bulgaria
Като YFU доброволец можеш не само да допринесеш за промяната в живота на учениците, но и да промениш света. Повече от 65 години YFU успешно носи своята мисия благодарение на хилядите доброволци по целия свят.
 

Доброволци


Наши доброволци са хора, подкрепящи идеята за междукултурно разбирателство. Това са както бивши участници по програмата ни, така и родители, учители, студенти и други хора, желаещи да споделят своя междукултурен опит, като помагат за осъшествяване на целите на нашата организация. Именно такава социална дейност допринася за развитието на активно гражданско общество в България.

Един доброволец може да помогне на организацията по много различни начини - като местен довереник, като организатор на семинар за следващи или настоящи ученици на обмен, като участник в интервютата, които провеждаме при кандидатване, или като човек, който активно разпространява нашите идеи и цели на своите близки, познати и приятели.

 


КЪМ НАШИТЕ ALUMNI


Може би като се върнахте от годината си на обмен сте усетили, че много хора не разбират вашите преживявания или сте имали трудности с адаптацията. Доброволчеството с YFU е чудесен начин да сте заобиколени с други хора, които отлично разбират през какво минавате. Всеки доброволец може да предаде нататък своя опит на всеки, които има нужда от него.

Организационният опит е безценен при кандидатстване за работа. Можете да натрупате опит в планиране на проекти или дейности, менторство, маркетинг, рекрютмънт и работа в екип, които ще засилят вашите лидерски и дипломатически качества.

ОБУЧЕНИЯ


YFU ще ти даде подготовката, от която имаш нужда. Ще поучиш наставления от професионален екип, на живо или онлайн, идивидуално или в групи. Можеш да научиш много за лидерство, НПО организации, справяне в конфликтни ситуации, маркетинг и социални медии, общество и култура, както и много други сфери.

ДОБРОВОЛЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ

Много от заниманията включват ключови дейности и умения, на всеки етап доброволците получават подкрепа от екипа на YFU.

Съпорт
provide on program support to international students and their host families and/or pre-departure support to study abroad students and their natural families.

Семинари
- assist in planning and conducting orientations for international students, study abroad students, host families, and/or natural families.

Администрация
- support the administrative activities in each office and assist regional and field staff in more effectively providing services to other volunteers, students, and families.

Интервюта
- interview prospective host families and/or study abroad students.

Презентации
- give presentations about YFU programs to groups at schools and other community events.

Рекрютмънт
- recruit host families and/or study abroad students for YFU programs.

YFU Доброволец
"Обичам работата с различни ученици от други държави. Може и да нямам възможност да пътувам по света, но светът идва при мен. Щастлив съм, че имам възможността да опозная всички тези различни култури."

Борис Автански от България


Борис е роден в София и следва в Софийския университет. След годината си на обмен в Аржентина взема участие в няколко от работилниците на YFU, а по-късно сам става един от провеждащите ги. Обича да пътува, да гребе с каяк и да се запознава с нови хора.
The world is a book and those who do not travel read only a page.

Найла Хонте от Аржентина


Найла е родена в най-южната част на Аржентина, а в момента следва в Кордоба. След една година на обмен в Чехия решава да доброволства за YFU и така пристига в YFU България за два месеца. За тези два месеца тя направи множество презентации на програмата в училища в страната и работи активно за популяризиране на организацията в социалните медии. Със своя самоинициативен и уравновесен характер, широка усмивка и позитивен светоглед, Найла остави след себе си гореща аржентинска следа и България винаги ще я очаква с отворени обятия.
"Просто не спирай да правиш това, което наистина искаш. Там, където има любов и вдъхновение, няма как да сгрешиш."

Адам Ваймерт от Унгария


Адам е роден в град Мишкольц и от малък иска да живее в чужбина. Когато решава да замине на обмен, предпочита да не живее в някоя mainstream държава, затова избира България. Активно участва в семинарите на нашите ученици, защото има жив интерес към историите, които разказват. След годината си на обмен, решава да се върне и да заживее в София.
"Където и да отидете, отидете с цялото си сърце!"

Неделина Николова от България


Неделина е родом от Варна, а в момента следва в Софийския университет. Една от най-активните и усмихнати стажантки, които сме имали, Неди взе голяма роля в изграждането на нашия уебсайт, популяризирането на Facebook и Instagram акаунтите, както и в организацията на Coloured Glasses работилниците.
"Ако искате нещо да бъде казано, повикайте мъж. Ако искате нещо да бъде направено - повикайте жена."
Apply Now