Alumni – YFU Bulgaria
Ако искате на научите повече за преживяванията на нашите ученици, можете да се обърнете към всеки един от тях. Всички те са участвали в обмен с YFU и ще се щастливи да ви разкажат повече за личния си опит. Когато им пишете, моля да включите своето име, град, предпочитана държава и дължина на програмата.
Ако имате въпроси свързани със спецификата на обмена, програмата, стипендиите, таксата - моля да ни пишете на info@yfu.bg или да се свържете с нас на номер +359 894 734 129.

Веселин Сивков

2018-2019, Шантий, Франция


"Аз прекарах 10 месеца във Франция. Живях в едно малко градче до Париж, на име Шантий. За тези 10 месеца мога да кажа че бяха в едно от най невероятните моменти в живата ми. Моето приемно семейство беше супер готино и аз много си ги харесвах. Никога не бих съжалявал и за секунда през тези 10 месеца защото даже и грешките са били нещо важен за мен."

Димитър Витанов

2018-2019, Росток, Германия


"Привет, казвам се Димитър и през 2018/19 бях на обмен в Росток, Германия. Годината прекарана там беше невероятно преживяване. Най-много се радвам, че успях да усъвършенствам езика и да се запозная с хора от цял свят, с които споделих много незабравими моменти."

Анастасия Георгиева

2017-2018, Унтерзигентал, Швейцария


"През 2017-2018, благодарение на YFU, имах уникалната възможност да прекарам една прекрасна, изпълнена с емоции и приключения година в Швейцария. Там намерих своето второ семейство, много верни приятели, създадох безброй незабравими спомени и прекрачих граници, които до тогава ми пречеха да погледна отвъд хоризонта."

Доника Мехтерова

2017-2018, Луанек, Франция


"Казвам се Доника Мехтерова и прекарах една учебна година във Франция! Тъгата по родното несъмнено беше заменена с уникални преживявания, за които цял живот ще си спомням с усмивка. Годината ми на обмен ме научи да се справям сама с всичко и ми даде увереност и самочувствие, които сега ми помагат да покорявам света!"

Радина Бранкова

2017-2018, Сент Етиен, Франция


"Спонтанно и с големи очаквания взех решението да замина за 1 година във Франция. Очакванията ми, съответно, не останаха неоправдани. Годината на обмен е едно незабравимо приключение, което ме накара да открия в характера си черти, за които не съм и подозирала, че съществуват. Помогна ми да осъзная много за мен самата и за света около мен. След този обмен вече гледам на света с други очи. Освен, че успях да преоткрия себе си, да се развия, да науча някой и друг език, успях да създам приятелства за цял живот, да намеря своето второ семейство, своят втори дом и да си създам прекрасни спомени, за които ще си спомням с усмивка."

Жанет Ченковска

2017-2018, Фулда, Германия


"Моята година на обмен прекарах във Фулда, град в сърцето на Германия. Там живях в прекрасно семейство и се запознах със страхотни хора, с които още поддържаме контакт. Имаше страхотни моменти като екскурзията ни до Амстердам, турът с лами, който правихме, както и много други забавление. Със семейство ми станахме доста близки и те дори ни поканиха на рожденния ден на приемния ми баща през 2019, където също си изкарахме страхотно. Това лято те ще ни посетят и се надяваме, че България ще им хареса колкото на нас Германия."

Силвия Маринова

2016-2017, Хоф, Германия


"Привет от мен, Силвия - ученичка на обмен 2016/2017 г. в Германия. За мен обменът беше преживяване, което не само ми помогна да разширя кръгозора си, като се запозная с нова култура и изляза от зоната си на комфорт, но също и незабравимо приключение, през което опознах себе си и израстнах. Чрез него намерих втори дом и нови приятели, научих се, че правилната комуникация е ключът към разбирателството и че не произходът, а подходът е важен. Благодаря на YFU, на приемното си семейство и на доверениците си, че бяха до мен през тази една година от живота ми. Нямаше да бъда същата без нея!"

Милен Младенов

2015-2016, Mengelrode, Германия


"Здравейте, казвам се Милен и съм на 20 години. Имах прекрасната възможност да бъда избран да замина за една година на обмен в едно малко, китно селце в Германия! Там живях в едно прекрасно семейство , което и до ден днешен остава такова! Преди година, когато завърших, не знаех какво точно да запиша и какво да правя като цяло с живота си... За това реших да направя една доброволческа година в YFU Германия и да бъда малко полезен на обществото там! След една уникална доброволческа година, кандидатствах е една академия за актьорско майсторство и вече от 1-ви септември 2018 започна моето обучение в Германия!"

Мая Николова

2009-2010, Валдкирх, Германия


"Приемното ми семейство се намираше във Валдкирх, почти до границата с Швейцария и Франция. Освен подобряването на немския език, този период от живота ми ми даде възможност да стана един по-зрял и самостоятелен човек. Имаше весели моменти, но имаше тъжни. Много пъти не разбирах поведението на местните, много пъти те не ме разбираха. Именно това ме направи човек, способен да отреагира в трудни ситуации и да осъзная, че различното не е еквивалентно на грешно. То просто е различно. В Германия изпитах емоцията на Световоното по футбол през 2010, мексиканец да ме научи да танцувам салса, в училище в часовете по химия да правим бира, на 16 години да мога легално да си купувам бира, да се науча да правя сладкиши и да плета, да се влюбя в страната Германия, но и още повече в родината ми България."

Александър Иванов

2007-2008, Домфронт, Франция


“Годината на обмен във Франция ми даде нов поглед и перспектива към света. Опитът, който натрупах е безценен, а хората, с които се запознах, бяха невероятни. В такава среда човек успява да учи и възприема много по-бързо. За хората, които не са сигурни, бих казал: Направете го! Когато се върнете, ще бъдете много по-опитни и готови за нови предизвикателства!”
Apply Now