Alumni

Веселин Сивков

2018-2019, Шантий, Франция


"Аз прекарах 10 месеца във Франция. Живях в едно малко градче до Париж, на име Шантий. За тези 10 месеца мога да кажа че бяха в едно от най невероятните моменти в живата ми. Моето приемно семейство беше супер готино и аз много си ги харесвах. Никога не бих съжалявал и за секунда през тези 10 месеца защото даже и грешките са били нещо важен за мен."

Анастасия Георгиева

2017-2018, Унтерзигентал, Швейцария


"През 2017-2018, благодарение на YFU, имах уникалната възможност да прекарам една прекрасна, изпълнена с емоции и приключения година в Швейцария. Там намерих своето второ семейство, много верни приятели, създадох безброй незабравими спомени и прекрачих граници, които до тогава ми пречеха да погледна отвъд хоризонта."

Жанет Ченковска

2017-2018, Фулда, Германия


"Моята година на обмен прекарах във Фулда, град в сърцето на Германия. Там живях в прекрасно семейство и се запознах със страхотни хора, с които още поддържаме контакт. Имаше страхотни моменти като екскурзията ни до Амстердам, турът с лами, който правихме, както и много други забавление. Със семейство ми станахме доста близки и те дори ни поканиха на рожденния ден на приемния ми баща през 2019, където също си изкарахме страхотно. Това лято те ще ни посетят и се надяваме, че България ще им хареса колкото на нас Германия."

Силвия Маринова

2016-2017, Хов, Германия


"Привет от мен, Силвия - ученичка на обмен 2016/2017 г. в Германия. За мен обменът беше преживяване, което не само ми помогна да разширя кръгозора си, като се запозная с нова култура и изляза от зоната си на комфорт, но също и незабравимо приключение, през което опознах себе си и израстнах. Чрез него намерих втори дом и нови приятели, научих се, че правилната комуникация е ключът към разбирателството и че не произходът, а подходът е важен. Благодаря на YFU, на приемното си семейство и на доверениците си, че бяха до мен през тази една година от живота ми. Нямаше да бъда същата без нея!"

Мая Николова

2009-2010, Валдкирх, Германия


"Приемното ми семейство се намираше във Валдкирх, почти до границата с Швейцария и Франция. Освен подобряването на немския език, този период от живота ми ми даде възможност да стана един по-зрял и самостоятелен човек. Имаше весели моменти, но имаше тъжни. Много пъти не разбирах поведението на местните, много пъти те не ме разбираха. Именно това ме направи човек, способен да отреагира в трудни ситуации и да осъзная, че различното не е еквивалентно на грешно. То просто е различно. В Германия изпитах емоцията на Световоното по футбол през 2010, мексиканец да ме научи да танцувам салса, в училище в часовете по химия да правим бира, на 16 години да мога легално да си купувам бира, да се науча да правя сладкиши и да плета, да се влюбя в страната Германия, но и още повече в родината ми България."