Семейство с YFU – YFU Bulgaria

Make The World Your Home


Да станеш приемно семейство ти дава възможност да споделиш своята история, традиции и обичаи, докато опознаваш нова култура в собствения си дом.
Ако семейството ти е отворено за нови и обогатяващи преживявания и имате желание да дадете напътствие, обич и подкрепа на млад човек, който опознава себе си и света - то приемането на ученик на обмен с YFU е точно за вас! Да си приемно семейство с YFU означава да внесеш нова култура и усещане за приключение в дома си, докато научаваш много за това колко сме сходни в различнията си, опознаваш нов човек, който се превръща в член на семейството, опознаваш и себе си.
359713042_3458571371058572_2681303020490455933_n
Приемните семейства са различни. Няма значение дали имат деца, дали са обвързани или живеят сами, YFU приветства всякаква форма на семейство. Освен това няма значение къде живеете - в града, в покрайнините или на село. Ако имате желание да отвортите дома си за ново преживяване и да дадете подкрепа и топлина на чуждестранен ученик, който иска да се потопи във вашата култура - то вие сте чудесен избор!
Приемайки чуждестранен ученик в дома си вие имате възможност да споделите своята история, опит и традиции, докато откривате нова култура в собствения си дом.
Учениците на YFU правят големия свят по-близък, а вашия собствен – много по-широк.
Ако семейството ви е отворено за нови и обогатяващи преживявания, докато дава опора, любов и подкрепа на млад човек от друга държава – то преживяването е точно за вас!
Приемането на ученик на обмен е катализатор, който ни превръща в граждани на един глобален свят. Носи усещане за приключение и междукултурен опит, докато учи на толерантност и приемане.
Като приемно семейство вие приемате света в дома си.
Приемните семейства имат различни лица и истории. Няма значение дали имате деца, или не, дали сте двойка или сам родител, или в еднополова връзка; всеки може да стане приемно семейство. И може да живеете навсякъде – в града, в предградията или на село. Ако семейството ви иска да отвори дома и сърцето си за ново преживяване и да даде подкрепа и любов на млад човек от друга държава – вие ще сте чудесно приемно семейство.
Нашите доброволци и екипът на YFU оказват постоянна подкрепа, за да сме сигурни, че вашето семейство и ученикът ще имат успешна година. Още от самото начало сме насреща, за да отговорим на всички ваши въпроси и да съдействаме с избора на вашия ученик. По време на обмена вашият доброволец регулярно ще проверява дали всичко върви добре и ще ви подкрепя, ако срещате трудности.
Всички доброволци имат солидна подготовка и умело навигират предизвикателствата, породени от различията в културите. Ако възникне проблем и вашият доброволец не е на линия, то вие ще имате контакт и с YFU персонал, който е на линия за вас и вашето семейство 24 часа в денонощието, 365 дни в годината.
Всичко от което имате нужда, за да станете приемно семейство за YFU ученик, е възможността и желанието да споделите своя дом и да отворите сърцето си за нов член на семейството. Приемането е свързано със споделяне на собствената ви версия на българския начин на живот с чуждестранен ученик. Като приемно семейство, вие ще получите Наръчник на YFU Приемно Семейство и материали за ориентиране, които очертават правила и процедури с важна информация за това какво да очаквате и как да направите преживяването успешно.
Ще се срещнем с вас, за да се запознаем и да проведем ориентация след като кандидатствате за приемно семейство и преди пристигането на ученика, както и още 2-3 пъти през годината. Тези срещи обикновено са в почивни дни за два до три часа.
По време на ориентацията ще имате възможност да поговорите с близък до вас доброволец, да се запознаете с други приемни семейства и техните ученици и да развиете стратегии, с които всеки член на вашето семейство да вземе възможно най-много от преживяването.
- Да присъства на предварително уговорените срещи с нас, да прочете материалите и да поддържа редовна връзка с местния координатор.
- Да разбира правилата на YFU и да съдейства на ученика да ги спазва.
- Да осигури на ученика на обмен собствено легло, подходящо място за учене и три хранения на ден.
- Да помага на ученика да се адаптира към семейството и живота в България.
- Да запознае ученика със средата и населеното място.
- Да приеме ученика като член на семейството, със съответните права и отговорности, като всички останали.
Гордеем се с изключителната подкрепа, която оказваме на всеки ученик и семейство. Вие и вашето семейство можете да разчитате на качествена грижа и подкрепа от страна на YFU за всяка стъпка по пътя.
"След 20 години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте направили, отколкото от онези, които сте сторили. Затова вдигнете платната, отплавайте от безопасното пристанище. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте." Марк Твен
 
1

Свържете се с нас

Пишете ни ако имате интерес, ние ще ви разкажем повече и ще отговорим на въпросите ви. Тук може да попълните и нашия онлайн формуляр за приемно семейство. Формулярът отнема не повече от 10 минути, за да бъде завършен.
2

Среща

Ако решите да приемете ученик в дома си, ще ви дойдем на гости в удобно за вас време, за да се запознаем лично.
3

Настаняване

При пристигане на учениците ще организараме логистиката за настаняването в дома ви. Ще ви подкрепяме във всеки момент, ако възникват трудности или имате въпроси.
 
Apply Now