Стипендии и отстъпки – YFU Bulgaria
 

До края на кандидатстването остават:


00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Социална стипендия "The French Connection"

Уникална възможност за ЕДИН ученик на YFU!
 
В партньорство с YFU Франция даваме шанс на един български ученик да изживее една незабравима година на обмен с финансовата подкрепа на двете организации!

The French Connection е специална социална стипендия в размер на 10 000 лева, която ще даде възможност на ученик между 14 и 17 години, идващ от семейство с ограничени финансови възможности, да сбъдне своя мечта, потапяйки се в магията на Франция!

Условия за кандидатстване:

 • попълнен формуляр за кандидатстване;
 • документи, удостоверяващи семейните доходи (разглеждаме кандидатури на ученици, чийто средномесечен доход на член от семейството за предходните 12 месеца е по-нисък или равен на 700 лв.);
 • академична справка за оценките през последната завършена учебна година;
 • едноминутно видео, в което ни разказваш за любимия си известен французин и защо му се възхищаваш (задължително сподели публично в социалните мрежи Facebook, Instagram и TikTok (избери две от три), тагни @YFUFrance и @YFUBulgaria, като добавиш и хаштаговете #YFUFrenchConnection #MakeTheWorldYourHome #YFUFrance и #YFUBulgaria;
 • владеенето на френски език не е условие за кандидатстване, но YFU препоръчва изучаването на езика да започне преди заминаването.


 •  

  Краен срок: Коледа!

  Комисията на YFU България събира кандидатури до 25 декември включително. Победителят ще бъде обявен след Нова година.

  Ако не успееш да спечелиш стипендията “Тhe French Connection”, имаме добра новина за теб! Ще разгледаме автоматично видеото ти като кандидатура за частичната стипендия “Shaping Future GenerationZ”.

  Осмели се да мечтаеш и развий езиковите си познания по френски език с YFU! Разбери повече за програмата за обмен във Франция в раздел "Дестинации".
   

  Стипендии "Shaping Future GenerationZ”

  Тази година предлагаме 23 стипендии “Shaping Future GenerationZ”
   
  Грабни шанса за нови хоризонти и се възползвай от възможността сам/а да определиш размера на своята стипендия. Вземи отстъпка от 500 лв. до 3500 лв. от едногодишната такса, ако приемеш предизвикателството наречено “Shaping Future GenerationZ”.

  Ето как:

  Отвори раздел “Дестинации” на сайта на YFU. Избери си държава. Разкажи ни на български или английски език във видео не по-дълго от 60 секунди защо искаш да прекараш година на обмен с YFU точно в тази страна, както и с кои трима приятели би споделил/а приключението. Направи видеото интерактивно, забавно или като предизвикателство; добави музика, стикери и ефекти!

  Следващата ти стъпка е да качиш видеото в Instagram, Facebook и TikTok профила си (избери две или всички платформи). Направи видеото публично за споделяне, тагни в описанието YFU България (@yfubulgaria), YFU акаунта на държавата, в която искаш да отидеш, както и тримата си приятели, с които би искал/a да заминеш на обмен по едно и също време. Не забравяй и хаштаговете: #YFUtureGenerationZ #YFUbulgaria #YFUworld #maketheworldyourhome

  Това е! Нямаш ограничение за броя видеа, които публикуваш, но комисията на YFU ще оцени само най-успешното от тях и ако отговаря на всички посочени условия, в зависимост от съдържанието и креативността му, ще определи размера на стипендията, която ще получиш от нас!

  Имаш право да кандидатстваш за стипендията, ако покриваш критериите за подходящ YFU ученик на обмен. Стипендиите не се предлагат за програми с продължителност по-кратка от една учебна година.

   

  Стойност

  Стойността на стипендиите е:

 • Една учебна година – от 500 лв. до 3500 лв.

 • Таксата на учениците, които получат стипендия, ще бъде намалена с горепосочената сума.
   
   

  Изисквания

  Учениците, които спечелят стипендия, следва да:

 • Предоставят материали за редовни публикации в социалните мрежи на YFU по време на годината им на обмен, както и за използване в промоционални кампании (под формата на текст, снимки и видео).
 • Участват в презентации в училище и информационни събития, свързани с програмите за обмен на YFU след завръщането си от обмен.
 • Популяризират важността и ползите от ученическия обмен с YFU
 •  
   

  Кандидатстване


  Заявленията за стипендия трябва да бъдат подадени в рамките на съответния краен срок:

 • 25 декември 2021 г. за програмите, които включват заминаване за обмен през периода юли-септември 2022 г.

  Стипендиите ще бъдат огласени през януари 2022 г. Неодобрените кандидати за стипендия, които са подали пълен комплект от документи и са завършили всички стъпки по кандидатстването до края на февруари 2022 г., могат да се възползват от отстъпка "Рано пиле". Отстъпката "Рано пиле" не се комбинира с други стипендии, а е отделна от тях.
 •  
   
   
  ПОПЪЛНЕТЕ ОНЛАЙН ПЛАТФОРМАТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  Това ще ви отнеме около 10 минути.

  Моля, уверете се, че сте отговорили и на последния въпрос в този формуляр, за да потвърдите, че искате да кандидатствате за стипендия.

  Ще прегледаме първоначалната ви онлайн кандидатура и ще организираме условен прием. След това формулярите за кандидатстване за стипендия ще ви бъдат изпратени по имейл.

  КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА
   

  Отстъпки "Рано пиле"

  Рано Пиле - Рано Пее
   
   

  Ако изпратите изцяло попълнено заявление и сте изпълнили всички стъпки по кандидатстването за междукултурен обмен в следните срокове, автоматично имате право на отстъпка за ранна птица в размер на 500 лв. за годишна програма:

  31 януари 2022 г. за програми, включващи заминаване през юли-септември 2022г.
  Отстъпката "Рано пиле" не се комбинира с други стипендии, а е отделна от тях.
   
  Apply Now