Стипендии и отстъпки – YFU Bulgaria

Стипендии "Shaping Future GenerationZ”

Тази година предлагаме 20 стипендии “Shaping Future GenerationZ”
 
Грабни шанса за нови хоризонти и се възползвай от възможността сам/а да определиш размера на своята стипендия. Вземи отстъпка от 500 лв. до 3500 лв. от едногодишната такса, ако приемеш предизвикателството наречено “Shaping Future GenerationZ”.

Ето как:

Отвори раздел “Дестинации” на сайта на YFU. Избери си държава. Разкажи ни на български или английски език във видео не по-дълго от 60 секунди защо искаш да прекараш година на обмен с YFU точно в тази страна, както и кои трима приятели би взел/а със себе си. Направи видеото интерактивно, забавно или като предизвикателство; добави музика, стикери и ефекти!

Следващата ти стъпка е да качиш видеото в Instagram, Facebook и TikTok профила си (избери една или всички платформи). Направи видеото публично за споделяне, тагни в описанието YFU България (@yfubulgaria), YFU акаунта на държавата, в която искаш да отидеш, както и тримата си приятели, с които би искал/a да заминеш на обмен по едно и също време. Не забравяй и хаштаговете: #YFUtureGenerationZ #YFUbulgaria #YFUworld #maketheworldyourhome

Това е! Нямаш ограничение за броя видеа, които публикуваш, но комисията на YFU ще оцени само най-успешното от тях и ако отговаря на всички посочени условия, в зависимост от съдържанието и креативността му, ще определи размера на стипендията, която ще получиш от нас!

Имаш право да кандидатстваш за стипендията, ако покриваш критериите за подходящ YFU ученик на обмен. Стипендиите не се предлагат за програми с продължителност по-кратка от една учебна година.

 

Стойност

Стойността на стипендиите е:

 • Една учебна година – от 500 лв. до 3500 лв.

 • Таксата на учениците, които получат стипендия, ще бъде намалена с горепосочената сума.
   
   

  Изисквания

  Учениците, които спечелят стипендия, следва да:

 • Предоставят материали за редовни публикации в социалните мрежи на YFU по време на годината им на обмен, както и за използване в промоционални кампании (под формата на текст, снимки и видео).
 • Участват в презентации в училище и информационни събития, свързани с програмите за обмен на YFU след завръщането си от обмен.
 • Популяризират важността и ползите от ученическия обмен с YFU
 •  
   

  Кандидатстване


  Заявленията за стипендия трябва да бъдат подадени в рамките на съответния краен срок:

 • 10 декември 2021 г. за програмите, които включват заминаване за обмен през периода юли-септември 2022 г.

  Заявленията ще бъдат преглеждани през месеца, следващ крайния срок (декември 2021 г.) Стипендиите ще бъдат огласени през януари 2022 г. Неодобрените кандидати за стипендия, които са подали пълен комплект от документи и са завършили всички стъпки по кандидатстването до края на февруари 2022 г., автоматично ще получат отстъпка "Рано пиле".
 •  
   
   
  ПОПЪЛНЕТЕ ОНЛАЙН ПЛАТФОРМАТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  Това ще ви отнеме около 10 минути.

  Моля, уверете се, че сте отговорили и на последния въпрос в този формуляр, за да потвърдите, че искате да кандидатствате за стипендия.

  Ще прегледаме първоначалната ви онлайн кандидатура и ще организираме условен прием. След това формулярите за кандидатстване за стипендия ще ви бъдат изпратени по имейл.

  КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА
   

  Отстъпки "Рано пиле"

  Рано Пиле - Рано Пее
   
   

  Ако изпратите изцяло попълнено заявление и сте изпълнили всички стъпки по кандидатстването за междукултурен обмен в следните срокове, автоматично имате право на отстъпка за ранна птица в размер на 500 лв. за годишна програма:

  10 януари 2022 г. за програми, включващи заминаване през юли-септември 2022г.
   
  Apply Now