Meet the students – YFU Bulgaria

Кого очакваме тази година?

2021 - 2022

Алесия на 15 години от Германия

Езици - немски, английски и испански


"Имам голямо семейство с двама братя и две сестри. Майка ми е фармацевт, а баща ми компютърен специалист. Боравя свободно с английски език, зная разговорен испански, а в момента уча и български език. Сред любимите ми спортове са волейбол, хандбал и ски, а самата аз играя бадминтон от 7 години и тренирам плуване, джогинг и йога. Много бих искала да опитам да танцувам български народни танци. При пристигането си в България ще съм завършила вече 10-ти клас, но не държа да съм записана в 11-ти клас. Предпочитам да фокусирам вниманието си върху новата култура и хората, с които се срещам, не върху получаването на диплома. Мечтата ми е да следвам ветеринарна медицина след като завърша училище."

Мия на 16 години от Германия

Езици - немски, английски и испански


"Обичам да изразявам себе си чрез различни форми на изкуството. Свиря на саксофон от 6 години и ще се радвам да се присъединя към някоя българска хорова формация. А защо не и уроци по китара? Сред любимите ми занимания са плуване и бадминтон, а чуждите езици са ми страст. Обожавам да участвам в дискусии - в училище съм активен медиатор при спорове. Дъщеря съм на майка учителка и баща инженер. Надявам се да намеря своето българско приемно семейство, с което да водя интересни разговори по време на вечеря и да споделяме вълнуващи уикенд разходки из България."

Емма на 15 години от Австрия

Езици - немски, английски и френски


„Играя в местния футболен отбор и карам ски и сноуборд. Обичам да рисувам портрети с въглен. Слушам много музика - немските групи AnnenMayKantereit и Giant Rooks, американските - Cuco & Clairo, както и Billie Eilish. Готвя често и се старая да ям по-малко животински продукти. Със семейството ми всеки ден вечеряме заедно. Обичам да снимам, креативна съм и съм отворена за нови преживявания."

Пия на 15 години от Германия

Езици - немски, английски и испански


„Обичам да съм сред природата, да готвя, да плета и бродирам и да слушам поп рок музика. Сред хобитата ми са да играя настолни игри, да гледам футбол, да се забавлявам с приятели. Освен немски език, уча английски и испански и ще се радвам да науча и български. Била съм 2 пъти на почивка на българското Черноморие заедно със семейството си и ще ми бъде много интересно да се запозная с българските обичаи и празници. Очаквам годината ми на обмен в България да ме научи да се справям по-добре в трудни ситуации, да стана по-независима и силна. Ще бъда благодарна, ако бъда записана в 10 клас в България и получа диплома с оценки накрая на учебна година."
Apply Now