Доброволци на YFU

 
 
Като YFU доброволец можеш не само да допринесеш за промяната в живота на учениците, но и да промениш света. Вече 70 години YFU успешно следва своята мисия благодарение на хилядите доброволци по целия свят.
 

Доброволци


Наши доброволци са хора, подкрепящи идеята за междукултурно разбирателство. Това са както бивши участници по програмата ни, така и родители, учители, студенти и други хора, желаещи да споделят своя междукултурен опит, като помагат за осъшествяване на целите на нашата организация. Именно такава социална дейност допринася за развитието на активно гражданско общество в България.

Един доброволец може да помогне на организацията по много различни начини - като местен довереник, като организатор на семинар за следващи или настоящи ученици на обмен, като участник в интервютата, които провеждаме при кандидатване, или като човек, който активно разпространява нашите идеи и цели на своите близки, познати и приятели.КЪМ НАШИТЕ ALUMNI


Може би след като се завърнахте от годината си на обмен сте усетили, че много хора не разбират вашите преживявания или сте имали трудности с адаптацията. Доброволчеството с YFU е чудесен начин да сте заобиколени с хора, които отлично разбират през какво минавате. Всеки доброволец може да предаде нататък своя опит на други, които имат нужда от него.

Организационният опит е безценен при кандидатстване за работа. Може да натрупате опит в планиране на проекти или дейности, менторство, маркетинг, рекрютмънт и работа в екип, които ще засилят вашите лидерски и дипломатически качества.
 

ОБУЧЕНИЯ


YFU ще ти даде подготовката, от която имаш нужда. Ще получиш наставления от професионален екип, на живо или онлайн, идивидуално или в групи. Можеш да научиш много за лидерство, НПО организации, справяне в конфликтни ситуации, маркетинг и социални медии, общество и култура, както и много други сфери.

ДОБРОВОЛЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ

Много от заниманията включват ключови дейности и умения, а на всеки етап доброволците получават подкрепа от екипа на YFU.

Съпорт
- осигурявне на подкрепа за чуждестранните ученици на обмен, които пристигат в България и техните приемни семейства по време на програмата и/или подкрепа за български ученици, на които им предстои да заминат в чужбина и техните семейства.

Семинари
- подпомагане планирането и провеждането на семинари и събития за ученици на обмен (български и чуждестранни), приемни семейства и/или родители.

Администрация
- подпомагане административните дейности в офиса и подкрепа за регионалния и местния екип във връзка с по-ефективно предоставяне на услуги на други доброволци, ученици и семейства.

Интервюта
- интервюиране на потенциални приемни семейства и/или ученици на обмен.

Презентации
- участие в презентации за програмите на YFU в училища и на други мероприятия в общността.

Рекрютмънт
- набиране на приемни семейства и/или ученици на обмен за програмите на YFU.

 
"Обичам работата с различни ученици от други държави. Може и да нямам възможност да пътувам по света, но светът идва при мен. Щастлив съм, че имам възможността да опозная всички тези различни култури."
YFU Доброволец
 

Сияна Вълкова от България


"Казвам се Сияна Вълкова. Много обичам да пътувам по света, защото така виждам всичко от един друг ъгъл. Чуждите култури са ми много интересни и вълнуващи. Занимавам се с конна езда от 3 години и това е нещото, което ме кара да се чувствам свободна. Кончето е част от душата ми, разбираме се без думи. Реших да стана доброволец много инстинктивно, винаги съм знаела, че това ще ми донесе само позитиви и не сгреших. Да си доброволец е нещо чудесно, правиш го, защото искаш, а не защото трябва. Мечтата ми е светът да стане по-добро място. Място, в което всички ще са щастливи, всички ще сме едно голямо семейство! ❤️"
"It always seems impossible until it's done." Nelson Mandela

Лия Станчева от България


"Здравейте! Казвам се Лия и съм студентка в Лийдс, Великобритания. Родена съм в град Горна Оряховица, но с течение на времето започнах да търся себе си на други места, участвайки в различни проекти. Радвам се да бъда част от екипа на YFU Bulgaria и да имам възможността да се запозная с прекрасни млади хора, които не спират да доказват своя потенциал навсякъде по света."
You must be the change you wish to see in the world.

Борис Автански от България


Борис е роден в София и следва в Софийския университет. След годината си на обмен в Аржентина взема участие в няколко от работилниците на YFU, а по-късно сам става един от провеждащите ги. Обича да пътува, да гребе с каяк и да се запознава с нови хора.
The world is a book and those who do not travel read only a page.

Найла Хонте от Аржентина


Найла е родена в най-южната част на Аржентина, а в момента следва в Кордоба. След една година на обмен в Чехия решава да доброволства за YFU и така пристига в YFU България за два месеца. За тези два месеца тя направи множество презентации на програмата в училища в страната и работи активно за популяризиране на организацията в социалните медии. Със своя самоинициативен и уравновесен характер, широка усмивка и позитивен светоглед, Найла остави след себе си гореща аржентинска следа и България винаги ще я очаква с отворени обятия.
"Просто не спирай да правиш това, което наистина искаш. Там, където има любов и вдъхновение, няма как да сгрешиш."

Адам Ваймерт от Унгария


Адам е роден в град Мишкольц и от малък иска да живее в чужбина. Когато решава да замине на обмен, предпочита да не живее в някоя mainstream държава, затова избира България. Активно участва в семинарите на нашите ученици, защото има жив интерес към историите, които разказват. След годината си на обмен, решава да се върне и да заживее в София.
"Където и да отидете, отидете с цялото си сърце!"

Неделина Николова от България


Неделина е родом от Варна, а в момента следва в Софийския университет. Една от най-активните и усмихнати стажантки, които сме имали, Неди взе голяма роля в изграждането на нашия уебсайт, популяризирането на Facebook и Instagram акаунтите, както и в организацията на Coloured Glasses работилниците.
"Ако искате нещо да бъде казано, повикайте мъж. Ако искате нещо да бъде направено - повикайте жена."
Apply Now