France – YFU Bulgaria
Език. Изкуство. Архитектура. Религия. Храна. Мода. Бизнес. Технология. Индустрия. Отнема само един ден, за да се прекоси красивият пейзаж на Франция от север на юг, но отнема много време, за да се опознаят истински културата и хората.
Програма и цени
Свободни места: 4
Ученици между 14 и 17 години
Език: френски ( DELF/ TEF – А1 или онлайн тест по френски за установяване на нивото)
Заминаване: 26 август 2020 г.
Връщане: 3 юли 2021 г.
Цена за учебна година: 12 950 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Франция в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Международен транспорт до и от Франция
Във Франция учениците посещават lycée (гимназия). Там има задължителни часове - история, математика, езици, където се преподава на френски. Ако сте втора година в lycée, може да имате и избирателни предмети - литература и философия, икономика и социология, наука или математика. Френските училища са предизвикателство. Често се изпитва върху взетия материал, а учебният ден продължава до 5 или 6 следобед. Обядът обикновено продължава един или два часа. Това е чудесно време за нови запознанства. Учениците могат да показват свободно своята индивидуалност, защото няма задължителни униформи, но е желателно да са спретнати и представителни.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Париж, учениците ще участват в още ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара във Франция - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
Извън училище повечето ученици във Франция се включват в клубове по спорт и образователни центрове. Учениците на обмен са насърчавани да се възползват от възможностите за допълнителни дейности.
Учениците се настаняват из цяла Франция, понякога в провинцията, в малки градове (до 2 000 - 10 000 човека) или средни по размер градове (между 10 000 - 125 000 човека). По-рядко се случва учениците на обмен да бъдат настанени в семейства в най-големите градове. Най-важната част от деня е вечерята, където всички в семейството разказват преживяванията си от деня.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно френско училище - 850 евро
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар във Франция
Семинар в средата на годината във Франция
Заключителен семинар във Франция
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка
Apply Now