Ireland – YFU Bulgaria
 
Ирландия е малък остров със спиращи дъха пейзажи и очарователни, приятелски настроени хора, които умеят да те посрещнат топло. Почти половината ирландци говорят по 3 езика и са ненадминати разказвачи на истории. В родината на празника Хелоуин няма змии, а останките на самия св. Валентин се пазят в Дъблин. На "изумрудения остров" можеш да видиш исторически морски фарове, стари замъци, както и най-старата обсерватория в Европа! Кандидатствай за година на обмен с YFU и открий магията на Ирландия!
Програма и цени
Свободни места: 2
Ученици между 13 и 19 години
Език: английски (B2)

Заминаване за семестър: 25 август 2022 г.
Връщане от семестър: 14 януари 2023 г.
Цена за учебна година: 18 900 лева

Заминаване за семестър+: 25 август 2022 г.
Връщане от семестър+: 1-2 април или 27-28 май 2023 г.
Цена за семестър: 22 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2021 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2022 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2022 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU UK (InterStudies) в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Учебни разходи - униформа (150 британски паунда), наемане на учебници/книги, шкафче в училище, училищен вестник - 100 британски паунда на месец, училищни излети, транспорт и др.
Образователната система в Ирландия се определя като една от най-добрите (в топ 10). Тя дава на своите възпитаници стабилна основа, за да продължат висшето си образованието където пожелаят по света. Грамотността на възрастното население е 98%.
В Ирландия има училища, в които основен език е английският, а втори ирландския или обратното. Обучението в голяма част от училищата е базирано на използването на технологиите
4 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Ирландия, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там, както и в лагер за "добре дошли" в началото на програмата. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Ирландия е известна със спортове като футбол, ръгби, конни надбягвания и голф. Ще се вклюбите в зеленината, в обширните ливади, в хълмовете, пещерите, крайбрежието, езерата. Не забравяйте шала и дъждобрана си.
Приемните семейства във Великобритания и Ирландия са компенсирани финансово за дейността си. Възможно е ученикът на обмен да бъде настанен в семейство, което се състои само от един родител, в младо семейство (в което и двамата родители са под 25-годишна възраст) и във възрастно семейство (в което и двамата родители са над 65-годишна възраст). Също така има вероятност за настаняване в приемно семесйство, което иска да вземе двама ученици на обмен (от същият пол, но от различни страни).

ВАЖНО! Допълнителни опции в програмата:
*Има опция за допълнителни желания и изисквания на ученика на обмен като например настаняване в семейство на непушачи, настаняване в семейство без домашни любимци, записване в отбор/клуб по специфичен спорт/дейност и др. Таксата е 800 евро.
*Ученикът на обмен може да избере да бъде настанен в графство Каунти Корк (County Cork), в зависимост от свободните места в региона. Таксата е 1000 евро.
*Ученикът на обмен може да избере настаняване в Дъблин (включително в радиус 90 км. от Дъблин), в зависимост от свободните места в региона.Таксата е 1000 евро.
*Ученикът на обмен може да избере да бъде настанен в графство Голуей (Galway), в зависимост от свободните места в региона. Таксата е 1000 евро.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно френско училище
• Образование във Франция
• Двупосочен самолетен билет за Франция
• 4 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Ирландия
Лагер за "добре дошли" в Ирландия
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка
Apply Now