Spain – YFU Bulgaria
Какво си представяш, когато чуеш името Испания? Фламенко? Корида? Саграда Фамилия, Камино де Сантяго, Пикасо и Дали? Испания има цели 47 обекта, защитени от ЮНЕСКО, а плажната й ивица е повече от 8 000 км. Хората са топли и гостоприемни, а храната е меко казано вкусна! Прекарай година на обмен с YFU в тази слънчева европейска страна и се гмурни в хилядите й очарователни кътчета!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски (поне А2) или испански (препоръчително)

Програма Q3 - семестър
Заминаване за семестър: 30 август 2022 г.
Връщане от семестър: 21 януари - 3 февруари 2023 г.
Цена за семестър: 14 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2021 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2022 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2022 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Испания (Juventud y Cultura) в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (200 евро на месец)
• Учебни разходи - учебници, училищни излети, транспорт, официална справка с оценки от училище (150 евро) и др.
• Транспорт при евентуална смяна на приемно семейство
• Такси за виза
В Испания има три вида училища: държавни, частни и смесени. Задължителното средно образование в Испания е до 16-годишна възраст. В средните училища се преподават разнообразни предмети, включително английски или френски език по избор. След края на средното образование, учениците могат да продължат с двугодишен академичен курс за "Bachillerato" или да се запишат в курс по практическо обучение, наречен "Modulos".
3 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Young Europeans Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Испания, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за учениците на обмен от Европа (в последните години не само от Европа, но и от цял свят), което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
В Испания можете да пробвате толкова неща - от посещения на културни паметници и исторически местности, през релакс по безкрайните плажове до музика (пеене, танци, свирене на инструменти) и изкуство.
Усмивки, топлота и веселие ви очакват във вашето испанско семейство! Няма как да пропуснете страхотната кухня, големите семейни събирания и празниците.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно испанско училище
• Образование в Испания
• Двупосочен самолетен билет за Испания
• 3 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Испания
Заключителен семинар в България
• Задължителна застраховка
Apply Now