Spain – YFU Bulgaria
Какво си представяш, когато чуеш името Испания? Фламенко? Корида? Саграда Фамилия, Камино де Сантяго, Пикасо и Дали? Испания има цели 47 обекта, защитени от ЮНЕСКО, а плажната й ивица е повече от 8 000 км. Хората са топли и гостоприемни, а храната е меко казано вкусна! Прекарай година на обмен с YFU в тази слънчева европейска страна и се гмурни в хилядите й очарователни кътчета!
Програма и цени
Свободни места: по запитване
Ученици между 15 и 18 години за годишна, семестриална и триместриална програма и ученици между 10 и 17 години за кратка програма
Език: английски (поне А2) или испански (препоръчително)

Заминаване за годишна програма: 4 септември 2024 г.
Връщане от годишна програма: 27 юни 2025 г.
Цена за една учебна година: 18 900 лева

Заминаване за семестър: 4 септември 2024 г.
Връщане от семестър: 31 януари 2025 г.
Цена за семестър: 16 900 лева

Заминаване за триместър: 4 септември 2023 г.
Заминаване за кратка програма: 4 септември 2024 г.
Връщане от кратка програма: 3 декември 2024 г.
Цена за кратка програма: 12 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2023 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2024 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2024 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с Juventud y Cultura в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (200 евро на месец)
• Учебни разходи - учебници, училищни излети, транспорт, обяд в училище (ако се предлага), официална справка с оценки от училище (150 евро) и др.
• Транспорт и такси при евентуална смяна на приемно семейство (150 евро)
• Такси за виза
• Допълнителни такси за специфично настаняване (алергия към домашни любимци и/или медицинско състояние - 300 евро, специфичен хранителен режим - 500 евро)
В Испания има три вида училища: държавни, частни и смесени. Задължителното средно образование в Испания е до 16-годишна възраст. В средните училища се преподават разнообразни предмети, включително английски или френски език по избор.
3 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Youth Empowerment Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Испания, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за YFU учениците на обмен от цeлия свят, което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
В Испания можете да пробвате толкова неща - от посещения на културни паметници и исторически местности, през релакс по безкрайните плажове до музика (пеене, танци, свирене на инструменти) и изкуство.
Усмивки, топлота и веселие ви очакват във вашето испанско семейство! Няма как да пропуснете страхотната кухня, големите семейни събирания и празниците.
Кратката програма включва езиков курс по испански, английски или френски (15 урока седмично за 2 седмици). Настаняването е в пансион, в споделени стаи, като храната е включена (3 хранения на ден). Учениците на обмен участват в спортни дейности, имат часове по магия и фехтовка, както и екскурзии (аква парк, увеселителен парт и пр.). Осигурено е пране веднъж седмично.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство (не е включено в кратка програма)
• Осигуряване на местен довереник (не е включено в кратка програма)
• Записване в държавно испанско училище (не е включено в кратка програма)
• Образование в Испания (не е включено в кратка програма)
• Двупосочен самолетен билет за Испания
• 3 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Испания (не е включено в кратка програма)
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка
Apply Now