Чили – YFU Bulgaria
Чили се простира на дълга и тясна ивица земя между Андите и Тихия океан. Областта, позната като чилийската Патагония, е екологично най-чистото място на планетата. Разберете повече за тази уникална страна като отидете на обмен там!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: испански език (А2) или английски език (А2)
За учениците, които не са учили испански, се препоръчва преминаването през базов езиков курс преди заминаване за програмата.

Заминаване за годишна програма: 24 юли 2024 г.
Връщане от годишна програма: 25 ни 2025г.
Цена за учебна година: 17 900 лева

Заминаване за семестър: 24 юли 2024 г.
Връщане от семестър: 3 януари 2025г.
Цена за семестър: 15 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2023 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2024 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2024 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Чили в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (200 щатски долара на месец)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи - учебници, униформа, училищни излети и др. (около 250 щатски долара за година), транспорт до училище (100 щатски долара на месец)
• Възможна е допълнителна такса за частно училище
• Разходи за виза
• Евентуални имунизации
• Разходи за карантинен период - Ако ученикът бъде диагностициран с ковид-19 при пристигане в Чили се прилага такса от 150 щатски долара на ден за осигуряване на настаняване, храна, наблюдение, подкрепа и онлайн провеждане на въвеждащия семинар
Учениците се настаняват в държавно училище (в някои случаи училището може да е частно), обикновено в 10-ти или 11-ти клас. Основните предмети, които учениците изучават са испански, математика, история, наука, музика, изкуство и физическо възпитание. От учениците се очаква да посещават редовно училище и да положат усилия за добър академичен успех. Учениците на обмен също са регистрирани в Министерството на образованието в Чили, като чилийските ученици.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Чили, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Чили - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Извън редовните часове можете да се включите в спортна дейност, класове по компютри или изкуство. Подобно на повечето страни от Латинска Америка, най-популярният спорт в Чили е футболът. Други забавни дейности включват танците и музиката.

YFU Чили предлага 8-дневна екскурзия (културен туризъм) до исторически места и природни забележителности в Чили, с включена традиционна кухня. Пътуването завършва с 2-дневен престой в столицата на Чили - Сантяго. Такса - 1000 щатски долара. Свържете се с нас за повече информация.
Учениците се настаняват в цялата страна, по-рядко в големи градове. Чилийците са изключително гостоприемни хора, които ще ви посрещнат в дома и сърцето си за едно уникално преживяване, което можете да усетите истински само в чилийско семейство. Семейният живот много се цени: родителите, братята, сестрите и роднините не само живеят и се хранят заедно, но и организират специални събирания и участяват в социални събития като семейство.
*Музика - такса за годишна програма 1200 щатски долара, такса за семестрър - 800 щатски долара.
*Визуални изкуства - такса за годишна програма 1500 щатски долара, такса за семестър - 1000 щатски долара.
Свържете се с нас за повече информация.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно чилийско училище
• Образование в Чили
• Двупосочен самолетен билет за Чили
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Чили
Семинар в средата на годината в Чили
Реадаптивен семинар в Чили
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now