Унгария – YFU Bulgaria
Унгария е рядка смесица от старо и ново, 1000-годишна страна, една от най-популярните дестинации в Централна Европа. От великолепни езера и реки до спираща дъха архитектура и комплексни градове, Унгария предлага забележителни преживявания на всеки ученик на обмен. Елате и опознайте уникалното изкуство, музика, език на тази държава!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски език A2 (изучаван поне 4 години) или унгарски език
Препоръчително е изучаването на унгарски език преди заминаване. В програмата е включен езиков курс при пристигане.

Заминаване за годишна програма: 16 август 2023 г.
Връщане от годишна програма: 24-29 юни 2024 г. (в зависимост дали учениците ще участват в YES семинара)
Цена за учебна година: 12 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Унгария в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари (200 евро на месец)
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Такси за документи за пребиваване (около 110 евро)
• По време на програмата в Унгария се предлагат екскурзии до унгарския парламент, Прага или Венеция, Виена, Будапеща. Допълнителна информация можете да получите при запитване.
Унгарската образователна система се състои от три типа средни училища: "Gimnazium," "Szakkozepiskola," и "Szakmunkaskpzo". Учениците на обмен, които учат по академична програма, обикновено биват записвани в "Gimnazium" - гимназия, която подготвя учениците за колежа.
Основните предмети, които се изучават в училище са история, граматика, литература, математика, физика, химия, биология, география, чужди езици (английски, немски, френски и др.), музика, физическо възпитание, изкуство.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата) + възможност за участие в YES (Youth Empowerment Seminar).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Унгария, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Унгария - семинар в средата на годината и реадаптивен семинар, преди завръщането им. След този семинар учениците могат да посетят YES семинар - най-голямото събитие за YFU учениците на обмен от цeлия свят, което се провежда в близост до Берлин. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.

YES семинарът не е включен в таксата за програмата - той е избирателен. Ако имате интерес за участие в този семинар, свържете се с нас за повече информация.
Унгария е една от най-космополитните страни в Европа, смята се за сърцето и душата на Централна Европа. Където и да отидете, бъдете сигурни, че ще видите музиканти, които свирят на живо. Винаги ще има концерти, които да посетите или традиционна народна песен, която да научите. Унгарците имат много силна сцена от родни артисти, но ценят и музика от цял ​​свят. Със сигурност ще разширите музикалните си вкусове!
В Унгария младите хора спортуват, срещат се с приятели, хранят се навън и ходят на кино.
Унгарците са известни с гостоприемството си и обичат да запознават хората със своята култура. Не е трудно да започнете разговор с местен човек и да завържете много нови приятелства в Унгария. Вашето приемно семейство може да живее в по-голям или по-малък град. Един от начините да преживеете унгарската култура е чрез храната - унгарците са известни като страхотни готвачи и кухнята им включва разнообразни висококачествени продукти от месо, пресен хляб, сирене и подправки, вдъхновени от маджарите.
* Музика - цена за годишна програма - 250 евро
* Спорт - цена за годишна програма - 150 евро
* Двуезична програма с английски език - цена за годишна програма - 250 евро
* Следобедно музикално училище - индивидуални уроци по музикален инструмент 2 пъти седмично + индивидуални уроци по солфеж, също 2 пъти седмично. Възможност за свирене в училищния оркестър. Такса за един семестър - 80-300 евро, в зависимост от училището. Наемът на музикални инструменти не е включен в таксата.

Свържете се с нас за подробна информация относно специалните програми в Унгария.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно унгарско училище
• Образование в Унгария
• Двупосочен самолетен билет за Унгария
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Унгария
Семинар в средата на годината в Унгария
Реадаптивен семинар в Унгария
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now