Индия – YFU Bulgaria
Индия е дом на над тридесет обекта на световното наследство на ЮНЕСКО и едно от седемте съвременни чудеса на света. Учениците на YFU имат възможността да нарекат тази културна страна на чудесата свой втори дом!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 18 години
Език: английски език (А2)

Заминаване за годишна програма: 11 юли 2023 г.
Връщане от годишна програма: 9 май 2024 г.
Цена за учебна година: 14 900 лева

Заминаване за програма семестър+: 11 юли 2023 г.
Връщане от програма семестър+ : 30 март 2024 г.
Цена за програма семестър+: 14 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2022 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2023 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2023 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Индия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
Програмата не включва:
• Джобни пари (150 щатски долара на месец)
• Такси за виза
• Учебни разходи - учебници и учебни материали (150 щатски долара), униформа (лятна и зимна - 200 щатски долара), училищни излети, транспорт и др.
• Към програмата за обмен в Индия се предлага допълнително културен туризъм, включващ 3-5-дневна екскурзия. Всяка година се избират различни места с културно-историческо значение като например Химахал, Дехрадун и Шимла. В таксата (400 щатски долара) са включени транспортни разходи, настаняване, храна, разглеждане на забележителности. Повече информация можете да получите при запитване.
Системата за средно образование в Индия поставя акцент върху професионалното образование, което да помогне на учениците да намерят работа, след като завършат. Предметите в училище включват хинди, английски, математика, хуманитарни науки, търговия, компютърни науки, история, социални изследвания, йога, изкуство и физическо възпитание. В повечето часове се преподава на английски. Учениците на обмен се настаняват в частни училища, в 9ти, 10ти и 11ти клас, където обикновено учат хуманитарни науки и търговия. Можете да сте сигурни, че вашето образование в Индия ще бъде привлекателно и ползотворно преживяване.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. На учениците ще бъде предоставен "хинди наръчник за оцеляване" един месец преди заминаването им. След пристигането в Индия, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Индия - семинар в средата на годината (придружен с културна обиколка) и реадаптивен семинар преди заминаването им. След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Въпреки че от учениците се очаква да учат усърдно, винаги има време за извънкласни занимания - можеш да се включиш към спортни, музикални и езикови клубове. Някои от дейностите, които се прадлагат са крикет, музикален театър, лека атлетика.
Всички ученици на обмен се настаняват в Северна Индия при семейства с по-висок доход. Фестивалите и празненствата са в основата на индийския живот и цели общности или квартали се включват в специални празници като Дивали, фестивала на светлините и Холи, фестивала на цветовете. Ще научите много за индийската култура, ако опознаете индийското кино!
В Индия се приемат ученици с вегетарински и веган начин на хранене.
През последния месец на престоя си в Индия, можете да се включите в доброволческа програма без да заплащате допълнително за това. Сферите, в които можете да помагате са преподаване, работа с възрастни хора, работа с хора с увреждания, сиропиталища. За повече информация, свържете се с нас.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в частно индийско училище
• Образование в Индия
• Двупосочен самолетен билет за Индия
• Транспорт в Индия до приемното семейство
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Индия
Семинар в средата на годината в Индия
Реадаптивен семинар в Индия
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now