Indonesia – YFU Bulgaria
Независимо дали искате да разглеждате древни паметници, да релаксирате на красивите плажове или да се разхождате по оживените улици на градовете, в Индонезия има по нещо за всеки!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 14 и 17 години
Език: английски (А2)
Заминаване: 4 юли 2020 г.
Връщане: 26 юни 2021 г.
Цена за учебна година: 12 900 лева
Кандидатури за учебната година се приемат до 10 март 2020 г. Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Индонезия в зависимост от свободните места.
Стипендии
Частична социална стипендия:
– От таксата за конкретната страна се приспадат от 2000 лв. до 5000 лв.
Допълнителни разходи
• Джобни пари
• Допълнителни езикови курсове
• Учебни разходи (учебници, училищни излети, транспорт и др.)
• Визови разходи • Международен транспорт до и от Индонезия
Училището в Индонезия започва през юли и завършва през юни месец. Учениците се записват в държавни или частни училища. Училищата се избират в зависимост от това къде учат братята/сестрите в приемното семейство, или спрямо това къде живее семейството. Като ученик в индонезийско училище ще бъдете заобиколени от съученици на вашата възраст, ще научите нови обичаи и занимания през свободното време.
При пристигането си в Индонезия, учениците на обмен преминават през двуседмичен езиков курс, за по-успешна адаптация.
5 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата)
Всички участници в програмата ще преминат през петдневен семинар, който се провежда през юни или юли. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Индонезия, учениците ще участват в още един ориентировъчен семинар там. През годината на обмен учениците ще имат още два семинара в Индонезия - семинар в средата на годината и заключителен семинар, преди заминаването им. След връщането си в България, учениците участват в последния, адаптивен семинар.
Можете да се присъедините към извънкласните дейности във вашето училище, като например традиционни танци и музика, журналистика, футбол, баскетбол и фотография. Участието в тези извънкласни курсове е чудесен начин за сприятеляване и опознаване на индонезийската култура.
YFU Indonesia предлага две допълнителни екскурзии за учениците на обмен - четиридневна екскурзия до Бали и пътуване до Джокякарта. Повече информация можете да получите при запитване.
Настаняването може да е в градски и крайградски райони. Приемните семейства са хора от средната класа, с по-висок доход. Семейството обикновено се състои от женена двойка, с или без деца. Често с тях живееят и други членове на семейството.
Индонезия е известна с великолепните си храмове, които привличат хора от всички религии. Твоето приемно семейство може да те заведе на посещение в някой храм или музей. Друго нещо, което няма как да пропуснеш, е цветната и вкусна кухня. Индонезия е позната като "земята на подправките" - там се използват най-разнообразни подправки при готвенето.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на приемно семейство (на самото семейство не се плаща!)
• Осигуряване на местен довереник
• Записване в държавно или частно индонезийско училище
• 5 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Индонезия
Семинар в средата на годината в Индонезия
Заключителен семинар в Индонезия
Адаптивен семинар в България
• Задължителна застраховка

Apply Now