Korea – YFU Bulgaria
Започнете вашето приключение с примамливо пътуване до Южна Корея! Научете за нейното древно наследство и традиции и вижте как новата Корея, "Азиатският тигър", вече е основен играч на световната сцена. Опознайте една различна култура и начин на живот!
Програма и цени
Свободни места: 1
Ученици между 15 и 17 години
Език: английски език В1 и основни фрази на корейски език (поздравяване, благодарност, извинение, корейската азбука)

Заминаване за кратка програма: 1 септември 2024 г.
Връщане от кратка програма: 30 ноември 2024 г.
Цена за кратка програма: 17 900 лева

Срокове за кандидатстване:
Кандидатури за стипендия - до 10 декември 2023 г.
Кандидатури "рано пиле" - до 10 януари 2024 г.
Краен срок за кандидатстване - 28 февруари 2024 г.
Кандидатури, подадени след крайния срок, ще бъдат разглеждани след консултация с YFU Корея в зависимост от свободните места.
Стипендии
Разгледай всички опции за стипендии тук: https://yfu.bg/scholarships-discounts/
Допълнителни разходи
• Джобни пари - 250 щатски долара на месец
• Такси за виза
• Настаняване в хотел при пристигане + вечеря (80 щатски долара)
• Културна обиколка при пристигане (при наличието на събрани 15 ученика на обмен по програмата) - 820 щатски долара. Културната обиколка включва: осигурено спане за 7 нощи и 8 закуски (в хотели и хижи) между 29 юни и 5 юли, посещение на остров Канхва, крайбрежието, Сеул, музеи, исторически места, нощен круиз по реката, посещение на курорта Everland, аквапарк и др. Транспортът е включен в таксата, както и билети за посещение на забележителностите и входни такси. След обиколката учениците пътуват до приемните си семейства.
Корейците високо ценят образованието и училището се приема много сериозно. Всички корейски деца са задължени по закон да завършат гимназия. Има голямо разнообразие от избираеми предмети - от либерални изкуства до науки. По време на кратката програма учениците на обмен ще посещават училище като слушатели поне за седмица в района където ще бъде приемното им семейство.
3 задължителни семинара (разходите са включени в таксата за програмата).
Всички участници в програмата ще преминат през подготвителен семинар в България, който се провежда преди заминаването. Този семинар има за цел да подготви учениците за предстоящата година на обмен. След пристигането в Корея, учениците ще участват в ориентировъчен семинар там. По време на ориентировъчния семинар ще има кратък езиков курс (8 часа). Преди завръщането в България учениците на обмен ще присъстват на "среща за сбогуване". След като се приберат в България, учениците участват в заключителен семинар.
Корейските семейства силно препоръчват на учениците на обмен да пробват някои типични корейски занимания като K-pop танци, таекуондо и музика. След училище може да се присъедините към съучениците си, докато гледат филми в DVD-bang (DVD или видео зала), пеят караоке в Noraebang (зала за пеене) или играят видео игри в PC-bang (компютърна зала). Лесно ще намерите частна академия по танци (модерни или традиционни), рисуване, фитнес или традиционно пеене.
Акцентът на престоя ви в Южна Корея несъмнено ще бъде времето, прекарано с приемното семейство. Семейството е център на силно традиционното корейско общество. Когато опознаете приемното си семейство, ще разберете, че членовете му са свързани от силно чувство за дълг и задължение. Ще забележите голямото уважение, с което се отнасят към възрастните. Прието е да поздравявате членовете на семейството сутрин като станете и вечер като се прибирате (или преди лягане).
По-голямата част от южнокорейците живеят в градовете. Ако сте настанени в по-голям град, вероятно ще живеете в тухлена къща или многоетажна жилищна сграда, в по-модерна обстановка. Ако живеете със семейство в селски район, може да живеете в традиционна къща с хартиени врати и прозорци. Често се случва учениците на обмен да делят стая с приемен брат/приемна сестра.В традиционните корейски домове се спи на матрка на пода (има подово отопление).
Корейците използват свободното си време, за да ходят на плаж и в парка. През почивните дни много речни крайбрежия са заети от пикници, а планините са пълни с туристи. Това е чудесен начин да общувате със приемното си семейство и да се запознаете с нови хора.
parallax background
 

Програмата включва:


• Осигуряване на доброволческо приемно семейство
• Осигуряване на местен довереник
• Посещение на корейско училище като слушател
• Двупосочен самолетен билет за Южна Корея
• 3 ориентировъчни семинара през годината на обмен:
Подготвителен семинар в България
Ориентировъчен семинар в Южна Корея
Заключителен семинар в България
• Международна застраховка

Apply Now